اثربخشی روان درمانی مثبت نگر بر امیدواری و کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام: یک مطالعه نیمه تجربی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 172
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-22-12_004
تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: اختلال آهسته گامی سبب کاهش میزان امید دانش آموزان به زندگی و کیفیت زندگی تحصیلی می شود. یکی از مداخلاتی که سبب بهبود بهداشت روانی در افراد از جمله دانش آموزان می شود، روان درمانی مثبت نگر است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی رو اندرمانی مثبت نگر بر امیدواری و کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام انجام شد.
مواد و روش ها : پژوهش حاضر نیمهآزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان آهسته گام شهرستان زاهدان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به تعداد ۶۹ نفر تشکیل داد. تعداد اعضای نمونه در این پژوهش ۴۰ نفر از دانش آموزانی که حاضر به همکاری بودند و ملاکهای ورود به پژوهش را داشتند، تشکیل دادند که به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به گروه آزمایش (۲۰ نفر) و کنترل (۲۰ نفر) منتسب شدند. گروه آزمایش به مدت ۱۰ جلسه مداخله درمانی مثبتاندیشی را دریافت نمودند و گروه کنترل در این مدت هیچگونه مداخلهای دریافت نکردند. ابزار پژوهش حاضر، پرسش نامه های کیفیت زندگی در مدرسه Williams و Batten (۱۹۸۱) و مقیاس امید Miller (۱۹۸۸) بودند. از آنالیز کوواریانس چندمتغیره جهت تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد.
یافته ها: یافتهها حاکی از این است که رواندرمانی مثبتنگر بر امیدواری (۵۵/۹۲=F) و تمامی شاخصههای کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام موثر بود (۰۰۱/۰>P). بهعبارتی دیگر، رواندرمانی مثبت نگر سبب افزایش امیدواری و کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام شد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد روان درمانی مثبتنگر بر امیدواری و کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام موثر است. بنابراین، استفاده از این روش درمانی در رشد امید و کیفیت زندگی تحصیلی دانش آموزان آهسته گام پیشنهاد می شود.
واژه های کلیدی: روان درمانی مثبت نگر، امیدواری، کیفیت زندگی تحصیلی، دانش آموزان آهسته گام
کلیدواژه ها:
Positive psychotherapy ، Hope ، Quality of academic life ، Slow-paced students ، روان درمانی مثبت نگر ، امیدواری ، کیفیت زندگی تحصیلی ، دانش آموزان آهسته گام
نویسندگان
امین هراتی راد
دانشگاه ازاد
مینو میری
دانشگاه فرهنگیان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :