اثر ویژگی شخصیتی تیپD بر روی شدت اعتیاد و کیفیت زندگی در افراد تحت درمان نگهدارنده با متادون
محل انتشار: فصلنامه مددکاری اجتماعی، دوره: 9، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 134
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SOWOR-9-3_001
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: مصرف مواد مخدر آسیب های فراوانی را به دنبال دارد. تحقیقات نشان داده است که صفات شخصیتی از لحاظ بیولوژیکی و عصبی، افراد را در گرایش به اختلال مصرف مواد آسیب پذیر می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی شخصیت تیپD و رابطه بین شدت اعتیاد و کیفیت زندگی انجام شد.
روش: این مطالعه توصیفی–مقطعی در سال ۱۳۹۷ انجام شد. از بین دویست نفر مراجعه کنندگان مرد تحت درمان با متادون درمانگاه بیمارستان شفا رشت که بین هجده تا چهل و پنج سال سن داشتند، صد نفر به طور تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه شخصیت تیپDS۱۴)D) را پر کردند. سپس براساس فرمول حجم نمونه به صورت تصادفی بیست نفر از هر گروه با و بدون تیپ شخصیتی D انتخاب شدند و پرسشنامه شدت اعتیاد(ASI) و کیفیت زندگی(SF۳۶) را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۲۲ تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: تفاوت آماری معنی داری بین میانگین نمره پرسشنامه ASI در دو گروه افراد با و بدون تیپ شخصیتی D دیده شد.(۰۰۰۱/۰=P) از زیرمقیاس های پرسشنامه SF۳۶، بین کارکرد جسمانی، اختلال نقش، انرژی،خستگی، بهزیستی هیجانی و سلامت عمومی در دو گروه افراد با و بدون تیپ شخصیتی D، رابطه معنی داری دیده شد.(۱=P) تفاوت معنی داری بین افراد با و بدون تیپ شخصیتی D در شدت اعتیاد با توجه به میزان تحصیلات مشاهده شد.
بحث و نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد که تیپ شخصیتی D شدت اعتیاد و کیفیت زندگی را تبیین می کند. میزان تحصیلات و آگاهی افراد بیشترین تاثیر را بر گرایش به مواد مخدر داشت.
کلیدواژه ها:
Quality Of Life ، Severity Of Substance Abuse ، Type D Personality ، Methadone Maintenance Treatment ، کیفیت زندگی ، شدت اعتیاد به مواد ، شخصیت تیپ D ، درمان نگهدارنده با متادون
نویسندگان
ربابه سلیمانی
Deptartment of psychiatry, Kavosh behavioral, cognitive and addiction research center, Shafa hospital, Guilan University of Medical Sciences.
طناز رنجبریان
Department of medical sciences, Guilan University of Medical Sciences Anzali International Campus.
آیدا یحیی زاده
Department of psychiatry, Kavosh behavioral, cognitive and addiction research center, Shafa hospital, Guilan University of Medical Sciences
مونا موسایی
Department of psychiatry, Kavosh behavioral, cognitive and addiction research center, Shafa hospital, Guilan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :