عوامل بروز خشونت در روابط حرفه ای مددکاران اجتماعی
محل انتشار: فصلنامه مددکاری اجتماعی، دوره: 8، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 94
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SOWOR-8-1_002
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: دراقدامات مددکاری اجتماعی عواملی سبب بروز خشونت در روابط مددکاران اجتماعی با مددجویان می شود، بنابراین بررسی درباره عوامل به وجود آورنده خشونت در روابط حرفه ای مددکاران اجتماعی امری ضروری به نظر می رسد. بدین لحاظ این مطالعه با هدف شناسایی عوامل بروز خشونت در روابط حرفه ای مددکاران اجتماعی انجام شده است.
روش: مطالعه حاضر با رویکرد تحلیل محتوای کیفی متعارف از طریق هجده جلسه مصاحبه نیمه ساختار یافته با هفده مددکار اجتماعی که به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، انجام گردید. نمونه گیری با اشباع داده ها و طبقات خاتمه یافت. جهت اعتبار یافته ها از ترکیب دیدگاه ها، همگرایی نظر محققان، حداکثر تنوع در نمونه گیری و درگیری طولانی مدت در زمینه استفاده شد.
نتایج: با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها، عوامل بروز خشونت که شامل پنج دسته با نام های محدودیت های اداری، محدودیت ها و تفاوت های فردی مددجو، تفاوت های فردی و نقاط ضعف مددکار اجتماعی، تفاوت های جمعیت شناختی و مشکلات و آسیب های اجتماعی از دیدگاه مددکاران اجتماعی بود، استخراج گردید.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دادند که کشف عوامل بروز خشونت در روابط حرفه ای به مددکاران اجتماعی کمک می کند تا بتوانند قبل از بروز خشونت برای پیشگیری از آن تمهیداتی بیندیشند و از منظر کلان، سازمانی و اجتماعی در راستای کاهش خشونت و توسعه و بهبود کیفی خدمات و مداخلات مددکاران اجتماعی قدم بردارند.
کلیدواژه ها:
Factors of Violence Outbreak ، Violence ، Professional Relationships ، Social Work ، عوامل بروز خشونت ، خشونت ، روابط حرفه ای ، مددکاری اجتماعی
نویسندگان
نسرین بابائیان
Department social work, university of social welfare and rehabilitation sciences.
غنچه راهب
Department social work, university of social welfare and rehabilitation sciences.
فریبا برهانی
Shahid Beheshti university, medical sciences medical ethics and law research center.
عطیه حاشیه باف
Department social work, university of social welfare and rehabilitation sciences.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :