اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان بوکان
محل انتشار: فصلنامه مددکاری اجتماعی، دوره: 11، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 144
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SOWOR-11-1_001
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: اهمال کاری تحصیلی یکی از متغیرهای شایع در دانش آموزان است که لزوم توجه به آن و بررسی متغیرهای تاثیرگذار بر آن، از جمله انگیزش اهمیت بسیاری دارد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر مصاحبه انگیزشی بر اهمال کاری تحصیلی دانشآموزان مقطع متوسطه انجام گرفت.
روش: روش پژوهش، طرح آزمایشی از نوع پیش آزمون–پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان متوسطه اول و دوم شهر بوکان در سال تحصیلی۱۳۹۸-۱۳۹۷ می باشد که چهل نفر به روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه در هر گروه بیست نفر جایگزین شدند. بسته آموزش مصاحبه انگیزشی بر اساس الگوی فیلدز۲۰۰۶ در مدت پنج جلسه به گروه آزمایش آموزش داده شد در حالی که گروه گواه در این مدت، برنامه عادی خود را دنبال می کرد. ابزار مورد استفاده در پژوهش، پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی لی۱۹۸۶ بود. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از آزمون تحلیل کوواریانس یک متغیره استفاده گردید.
نتایج: نتایج به دست آمده با استفاده از روش تجزیه و تحلیل کوواریانس یک متغیره نشان داد که اهمال کاری تحصیلی گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته است.
بحث و نتیجه گیری: بنابراین می توان نتیجه گرفت که مصاحبه انگیزشی توانسته است بهعنوان مداخلهای موثر، ضمن کاهش اهمالکاری تحصیلی دانش آموزان، وضعیت انگیزشی آنان را نیز بهبود بخشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هوشنگ گراوند
Psychology department, faculty of literature and humanities, Lorestan University
حسین سلیمی
Payame Noor University, Bukan
عدنان حسینی
Farhangian University of Kurdestan
سعیده سبزیان
Department of counseling, school of humanities, Hazrat-e Masoumeh University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :