بررسی زمینشناسی و مدلسازی ساختمانی لایه های بالایی مخزن آسماری در میدان نفتی اهواز بمنظور طراحی چاه با استفاده از روشهای زمین آماری
محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,644
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PNUGEO05_048
تاریخ نمایه سازی: 13 اردیبهشت 1392
چکیده مقاله:
مدلسازی میادین نفتی نقش مهمی در توسعه میادین دارد. به همین منظور با استفاده از نرم افزار RMS و با بکارگیری روشهای زمین آماری، بخشهای بالایی مخزن آسماری میدان اهواز مدل سازی گردید. در این میدان تا کنون بیش از 455 چاه حفر شده و لایه های بالایی مخزن آسماری در تمام حفاریها نقش پر خطر داشته است. لذا، طراحی چاه در حفاریهای آتی مستلزم شناخت دقیق خصوصیات این لایهها میباشد. بمنظور بررسی هندسه و تغییرات ضخامت لایه های بالایی مخزن آسماری، مدل سازی ساختمانی آنها انجام گردید. در ایجاد مدل از اطلاعات مختلف زمین شناسی، نمودارهای چاه پیمایی، پتروفیزیکی و لرزه ای استفاده گردید. نتایج نشان داد که بخش یک سازند گچساران در مقایسه با سایر بخشها دارای ضخامت تقریباً یکسان و کاهش شیب در یالها از سمت شرق به غرب است. در بررسی مقاطع عرضی، کاهش شیب کلی در بخش- های چهار، پنج، شش، هفت سازند گچساران و همچنین سازند میشان از سمت شرقس به غرب میدان آشکار گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صابر شیروانی
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ، ای
همن سلیمانی
عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
عباس اشجعی
کارشناس ۱ شرکت ملی نفت مناطق نفتخیز جنوب، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :