تاثیر زمان کریستالیزاسیون بر خواص فیزیکی و شیمیایی کاتالیست نانوساختار SAPO-34 سنتز شده با استفاده از ماده الگوساز ترکیبی TEA/Morpholine جهت استفاده در فرایند تبدیل متانول به الفین های سبک

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,199

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICATCO01_090

تاریخ نمایه سازی: 13 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

در سال های اخیر با افزایش قیمت نفت خام و تقاضای الفین های سبک توسعه روش های مختلف تولید این مواد که از اصلی ترین محصولات پتروشیمی به شمار می آیند، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در بین روش های مختلف تولید، سنتز الفین ها با استفاده از فرایند تبدیل متانول (MTO) با بکارگیری کاتالیست های زئولیتی از بهترین روش ها محسوب می شود. در میان زئولیت-ها، غربال مولکولی SAPO-34به دلیل دارا بودن اسیدیته متوسط، اندازه حفرات مناسب و انتخاب پذیری بالای %80 برای C2-C4 به عنوان بهترین کاتالیست شناخته شده است. در تحقیق حاضر، کاتالیست نانوساختار SAPO-34 به روش هیدروترمال سنتز شد و زمان تبلور که یکی از مهمترین پارامترها است، مورد بررسی قرار گرفت. از ماده الگوساز ترکیبی TEA/morpholine با نسبت یکسان در سنتز هیدروترمال استفاده شد. خواص کاتالیست های نانوساختار سنتز شده در زمان های کریستالیزاسیون بین 24 تا 72 ساعت با استفاده از آنالیزهایXRD ، FESEM و FT-IR مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بالا بردن زمان کریستالیزاسیون بلورینگی را افزایش می دهد. همچنین مقایسه ی الگوی XRD نمونه های سنتز شده نشان داد که با افزایش زمان کریستالیزاسیون فاز SAPO-5 به SAPO-34 تبدیل می شود. نتایج آنالیز FESEM نشان داد در نمونه های سنتز شده با زمان کریستالیزاسیون بالا ذراتی با اندازه بزرگتر وجود دارد. عملکرد کاتالیست های نانوساختار در راکتور بستر ثابت و برای بررسی تاثیر دما در بازه دمایی ºC500-300 مورد بررسی قرار گرفت.

نویسندگان

طیبه سوری

مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست، دانشگاه صنعتی سهند، شهر جدید سهند، تب

محمد حقیقی

مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست، دانشگاه صنعتی سهند، شهر جدید سهند، تب

سوگند آقامحمدی

مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست، دانشگاه صنعتی سهند، شهر جدید سهند، تب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • P. Wang, A. Lv, J. Hu, J. _ Xu and ...
  • A. Izadbakhsh, F. Farhadi, F. Khorasheh, S. Sahebdelfar, M. Asadi ...
  • N. A. Khan, J. H. Park and S H. Jhung, ...
  • J. Tan, Z. Liu, X. Bao, X. Liu, X. Han, ...
  • نمایش کامل مراجع