شبیه سازی مکانیکی-حرارتی و ریزساختاری فرآیند جوشکاری اصطکاکی دورانی آلیاژ اینکونل۷۱۸ با استفاده از روش اجزای محدود
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 98
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCME-42-2_006
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1402
چکیده مقاله:
جوشکاری اصطکاکی دورانی یکی از روش های مهم اتصال قطعات مختلف جهت استفاده در صنایع پیشرفته به شمار می رود. با توجه به مشکلات اندازه گیری متغیرها در حین آزمون عملی و به منظور کاهش هزینه ها، استفاده از روش های شبیه سازی عددی یک امکان بسیار موثر در تحقیقات علمی به شمار می رود. در این مقاله روش شبیه سازی عددی اجزای محدود برای شبیه سازی پیوسته مکانیکی-حرارتی و سپس معادلات مشخصه برای شبیه سازی ریزساختاری اتصال دو لوله مشابه از جنس آلیاژ اینکونل ۷۱۸ به روش جوشکاری اصطکاکی دورانی مورد استفاده قرار گرفت. ابتدا با انجام شبیه سازی عددی مکانیکی-حرارتی پارامترهای مهم موثر بر تحولات متالورژیکی مثل توزیع دما، تنش و کرنش بدست آمد و سپس تحولات ریزساختاری مانند کسر حجمی تبلور مجدد و اندازه دانه ساختار نهایی محاسبه و به منظور صحت سنجی با نتایج آزمون عملی مقایسه شد. در شبیه سازی ریزساختاری با بهره گیری از الگوی جانسون-آورامی و زیرروال نویسی این الگو به زبان فرترن، خروجی های حاصل از حل مکانیکی-حرارتی به متغیرهای متالورژیکی تبدیل شدند. با استفاده از این الگو ضخامت ناحیه متاثر از تبلور مجدد برای مرکز و دیواره ضخامت لوله به ترتیب ۴۸۰ و۸۵۰ میکرومتر در شبیه سازی محاسبه شد. این مقادیر در آزمون عملی به ترتیب ۵۰۰ و۸۰۰ میکرومتر گزارش شدند. همچنین تغییرات اندازه دانه از مرکز لوله و مجاور فصل مشترک جوش تا دیواره لوله درشبیه سازی از ۰۷/۲ تا ۱۵/۲ میکرومتر پیش بینی شد که این روند در آزمون عملی از ۹/۱ تا ۲/۲ میکرومتر گزارش شده بود. نهایتا در این مقاله تلاش شد تا با رسم منحنی های مختلف ارتباط بین متغیرهای مکانیکی-حرارتی و ریزساختاری بررسی و نتایج قابل انتظاری از توزیع متغیرهای ریزساختاری با تغییر متغیرهای مکانیکی-حرارتی حاصل گردد.
کلیدواژه ها:
جوشکاری اصطکاکی دورانی ، شبیه سازی اجزای محدود ، اینکونل۷۱۸ ، شبیه سازی ریزساختاری ، الگوی جانسون آورامی ، زیرروال نویسی
نویسندگان
ابوذر طاهری زاده
ISFAHAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
حسین مانی
ISFAHAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
محمد سیلانی
ISFAHAN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :