تاثیر درمان شناختی رفتاری یکپارچه شده با ذهن آگاهی بر عدم تحمل ابهام و پریشانی روان شناختی در بیماران مبتلابه کووید-۱۹
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 11، شماره: 6
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 146
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-11-6_009
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر درمان شناختی رفتاری یکپارچه با ذهن آگاهی بر عدم تحمل ابهام و پریشانی روان شناختی در بیماران مبتلابه کووید-۱۹ انجام شد.
روش کار: این پژوهش در قالب یک طرح آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری دو ماهه همراه با گروه کنترل انجام شد. از بین بیماران مبتلابه کووید-۱۹ دارای سابقه بستری در شهر آمل در نیمه اول سال ۱۴۰۰ با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس ۳۰ نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل گمارش شدند. گروه شناختی رفتاری یکپارچه با ذهن آگاهی ۸ جلسه گروهی مداخله دریافت کردند. شرکت کنندگان دو گروه، در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری پرسشنامه پریشانی روان شناختی کسلر و همکاران (K۱۰) و مقیاس عدم تحمل ابهام (IU-۱۲) را تکمیل کردند. یافته های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس آمیخته و آزمون تعقیبی بونفرنی در فضای نرم افزار SPSS۲۶ مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها: مداخله شناختی رفتاری یکپارچه با ذهن آگاهی تاثیرات معناداری بر کاهش عدم تحمل ابهام و پریشانی روان شناختی در بیماران مبتلابه کووید-۱۹ داشت (۰۰۱/۰ P<).
نتیجه گیری: مداخله شناختی رفتاری یکپارچه با ذهن آگاهی از اثربخشی قابل توجهی در جهت کاهش عدم تحمل ابهام و پریشانی روان شناختی در بیماران مبتلابه کووید-۱۹ در ایران برخوردار است. ازاین رو متخصصین، پژوهشگران و درمان گران این حوزه می توانند از این مداخله به عنوان گزینه های موثر درمانی جهت بهبود کارکردهای روان شناختی بیماران مبتلابه کرونا استفاده کنند.
کلیدواژه ها:
Kywords COVID-۱۹ ، Intolerance of uncertainty ، Psychological distress ، Mindfulness-integrated Cognitive Behavior Therapy. ، پریشانی روان شناختی ، تحمل ابهام ، کووید- ۱۹ ، مداخله شناختی رفتاری یکپارچه با ذهن آگاهی.
نویسندگان
حسین علی پورپیچا
Department of Psychology
قدرت الله عباسی
Department of Psychology
رمضان حسن زاده
Department of Psychology
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :