مقایسه فراوانی عفونت هلیکوباکترپیلوری در بیماران مبتلا و غیرمبتلا به صرع در شمال غرب ایران (۱۳۹۸)
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 148
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GOUMS-25-4_007
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: هلیکوباکترپیلوری یک عفونت باکتریایی مزمن در انسان است و ارتباط آن با بیماری صرع در مطالعاتی گزارش شده است. این مطالعه به منظور مقایسه فراوانی عفونت هلیکوباکترپیلوری در بیماران مبتلا و غیرمبتلا به صرع انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه مورد شاهدی روی ۲۳۴ بیمار مبتلا به صرع نوع فوکال و ژنرالیزه (گروه مورد شامل ۸۸ مرد و ۱۴۶ زن) مراجعه کننده به بیمارستان علوی شهر اردبیل و ۲۳۴ فرد غیرمبتلا به بیماری صرع (گروه شاهد شامل ۸۸ مرد و ۱۴۶ زن) طی سال ۱۳۹۸ انجام شد. از آزمودنی ها نمونه مدفوع برای بررسی آنتی ژن مدفوعی هلیکوباکترپیلوری گرفته شد. اطلاعات دموگرافیک شامل سن، جنس و محل سکونت، مصرف الکل، سیگار، قلیان و اپیوم و همچنین نتیجه تست آنتی ژن مدفوعی هیلکوباکترپیلوری در چک لیستی جمع آوری گردید.
یافته ها: فراوانی عفونت هیلکوباکترپیلوری در گروه مورد ۶۷.۲% و در گروه شاهد ۷۱.۱% تعیین شد و بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت آماری معنی داری یافت نشد. مصرف سیگار و اپیوم ارتباط آماری معنی دار با صرع داشتند (P<۰.۰۵). همچنین افراد مصرف کننده اپیوم نسبت به سایر افراد ۶.۹۲ برابر شانس ابتلا بیشتری نسبت به عفونت هیلکوباکترپیلوری داشتند (CI۹۵%=۱.۰۵-۴۵, P<۰.۰۴, OR=۶.۹۲).
نتیجه گیری: بین ابتلا به عفونت هیلکوباکترپیلوری در بیماران صرعی با افراد غیرمبتلا به صرع در اردبیل، تفاوتی نبوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرهاد پورفرضی
Professor, Department of Community Medicine, Faculty of Medicine, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran.
قاسم فتاح زاده اردلانی
Associate Professor, Department of Neurology, Faculty of Medicine, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran.
مهدی عالی پور اردی
General Physician, Faculty of Medicine, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :