بررسی تاثیر عدم قطعیت سیاسی بر انتخاب منابع بدهی با تاکید بر نقش محدودیت مالی :آزمون تئوری اقتصاد سیاسی در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های نو پدید در حسابداری، مالی، مدیریت و اقتصاد با رویکرد توسعه اکوسیستم نوآوری
  • کد COI اختصاصی: FMEAD01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه مهدی پور

کارشناس ارشد گروه حسابداری، واحد مسجد سلیمان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مسجد سلیمان ، ایران

چکیده

در سالهای برگزاری انتخابات، با افزایش عدم اطمینان سیاسی اعتباردهندگان، سطح عدم تقارن اطلاعاتی در شرکت افزایش می یابد و در نتیجه شرکت ها برای جبران بدهی اعتباردهندگان، وامهای بیشتری از بانک ها درخواست می نماید. با توجه به اهمیت موضوع لذا این پژوهش به بررسی تاثیر عدم قطعیت سیاسی بر انتخاب منابع بدهی با تاکید بر نقش محدودیت مالی ( آزمون تئوری اقتصاد سیاسی ) در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ با استفاده از اطلاعات ۱۱۵ شرکت منتخب پرداخته است . نتایج پژوهش نشان داد که بین عدم قطعیت سیاسی و انتخاب منابع بدهی (استقراض از سیستم بانکی ) رابطه مثبت و معناداری وجود دارد که موید تئوری اقتصاد سیاسی است . به عبارتی نتایج بیانگر این واقعیت است که در سالهای برگزاری انتخابات در ایران، عدم اطمینان سیاسی بالا، مشکل عدم تقارن اطلاعاتی را تشدید می نماید و در نتیجه اعتباردهندگان به دلیل نااطمینانی سیاسی خود در طول این سالها، تمایل کمتری به سرمایه گذاری در شرکت ها دارند و حتی در مواردی ممکن است که سرمایه گذاریهای انجام شده خود را در برخی از شرکت ها لغو نمایند که این موارد در نهایت شرکت را با کمبود نقدینگی و محدودیت مالی مواجه می نماید و شرکت برایتامین نقدینگی مورد نیاز خود، تسهیلات بیشتری را از بانکها دریافت می کند و این رابطه در شرکت هایی که دارای محدودیت مالی بیشتری هستند، تشدید می شود. .علاوه بر این شرکت های دارای محدودیت های مالی بیشتر، نگهداری موجودیهای نقدی خود را در پاسخ به افزایش نوسانات جریان های وجوه نقد افزایش می دهند.

کلیدواژه ها

عدم قطعیت سیاسی ، انتخاب منابع بدهی ، محدودیت مالی ، تئوری اقتصاد سیاسی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.