بلوغ سازمانی مدیریت پروژه بر مبنای استاندارد OPM3 با الهام از مدل تعالی EFQM (مطالعه موردی در یکی از شرکت های برق منطقه ای وزارت نیرو)
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,423
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DOMESTICDEV03_007
تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1392
چکیده مقاله:
سازمان ها، برای دستیابی به استراتژیهای خود، پروژه های مختلفی را مدیریت و اجرا می کنند. میزان موفقیت این پروژه ها، انعکاس دهنده میزان موفقیت سازمان در دستیابی به اهداف خود می باشد. بنابراین سازمانها، به دنبال روش هایی برای بهبود عملکرد و موفقیت پروژه های خود هستند. اولین گام در چرخه بهبود مستمر پروژه ها، ارزیابی آنها بر اساس یک استاندارد شناخته شده است تا شکاف میان وضع موجود و وضع مطلوب مشخص شود. در گام بهد، فرصتهای بهبود شناسایی و اجرا می شوند. در سطح دنیا، مدل ها و روش های متنوعی برای ارزیابی پروژه ها و سازمان ه ای پروژه محور وجود دارد. یکی از این استانداردها استاندارد بلوغ سازمانی مدیریت پروژه OPM3 می باشد. این استاندارد با استفاده از راهکارهای برتر استخراج شده و مبتنی بر استاندارد PMBOK به ارزیابی بلوغ مدیریت پروژه در سازمان اقدام می نماید. تا نقاط ضعفت و قوت شرکت شناسایی و در فاز طراحی و پیاده سازی مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله سعی شده است، روشی عملی جهت پیاده سازی استاندارد مدیریت پروژه در سطح سازمان طراحی و ارائه گردد. این کار با مشخص کردن شاخصه های ارزیابی راهکارهای برتر ارائه شده در استاندارد بلوغ سازمانی، دسته بندی آنها در چرخه بهبود ا ستاندارد سازی، اندازه گیری، کنترل و بهبود و طراحی فرم امتیاز دهی با الهم از روش تعالی مدیریت کیفیت انجام یم گردد. با اجرای این ارزیابی میزان بلوغ مدیریت پروژه در کلیه حوزه های نه گانه مدیریت پروژه و همچنین میزان بلوغ چرخه بهبود سازمانی اندازه گیری شده و مقدمه را جهت معرفی پروژه های بهبود مبتنی بر راهکارهای برتر ارزیابی شده فراهم می نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا رستمی
شرکت ایزایران، کارشناس ارشد توسعه کیفیت و بهره وری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :