روند اارئه ایده ت تولید صنعتی محصولات قنادی پروبیوتیک مطالعه موردی تولید گز پروبیوتیک بدون شکر 25% مغز پسته با گیاه اتویا (سین بیوتیک) در شرکت گز سکه
محل انتشار: همایش ارتقای عمر ماندگاری مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی با تاکید بر کاهش مصرف نگهدارنده ها
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,551
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIFBCSERP01_012
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1392
چکیده مقاله:
فرآورده های قنادی از تنقلات پرطرفداری است که سالها است در کشورهای مختلف تولید و مصرف می شود. آغاز استفاده از پروبیوتیکها در تولیدات قنادی به تولید شکلات پروبیوتیک برمی گردد. پروبیوتیکها با داشتن خواص سلامت بخش خود ارزش افزوده ای به این فرآورده داده و انقلابی را در این صنعت کهن ایجاد کردند. محصولات غذایی پروبیوتیک غالباً در دسته محصولات لبنی واقع می شود ولی این محصولات دارای عمر ماندگاری محدود و استفاده از آنها مستلزم نگهداری در یخچال است. در عین حال در پایان زمان انقضاء این محصولات تعداد سلولهای زنده بطور چشمگیری کاهش می یابد. به همین منظور اخیراً تحقیقات فراوانی در زمینه افزودن پروبیوتیکها به غذاها غیر تخمیری پرمصرف از جمله محصولات قنادی و شیرینی انجام شده است. بر زبق ا ستاندارد ملی ایران شماره 2395 گز نیز مانند شکلات در دسته محصولات قنادی قرار می گیرد. نزدیک به 450 سال پیش در عهد صفوی و در شهر تاریخی اصفهان گز برای اولین بار تولید شد. ا ین محصول بر خلاف خواص تغذیه ای بسیار بالا، حاوی مقادیر بالای قندهای ساده است که تعادل روده را به سمت میکروارگانیزمهای مضر بر هم می زند و در نتیجه ترکیبات مضر تولید خواهد شد. به همین منظور همزمان با تولید پودر شیر خشک و پودر آب پنیر پروبیوتیک و از آنجا که در تولید گز با روکش فراورده کاکائو در ترکیبات روکش از این دو ماده استفاده می شود، لذا ایده تولید گز با روکش فرآورده کاکائوی پروبیوتیک در شرکت گز سکه مطرح شد ولی بر اساس «دستورالعمل بررسی غذاهای فرا سودمند» ، افزودن مواد مؤثر به غذاهایی که بیش از 30% از انرژی آنها حصل از قندهای ساده است، ممنوع می باشد. لذا از آنجا که بر اساس تحقیق 12/4/9999/پ مورخ 1383/7/25 موفق به تولید گز بدون قند با استفاده از شیرین کننده های ایزومالت و سوربیتول شده و این شیرین کننده ها پری بیوتیک محسوب می شوند، لذا ایده تولید گز سین بیوتیک مطرح در نهایت منجر به عقد قرار داد با شرکت پروبیوتیک پارس و تولید گز سین بیوتیک گردید.
نویسندگان
سمیه صراف
کارشناس مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی، مدیر کنترل کیفیت، شرکت گز س
مهدیه شیرزاد
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، کارشناس آزمایشگاه، شرکت پروبیوتیک پارس