تحلیلی بر اثرگذاری رسانه های جمعی و مطبوعات از دیدگاه ساکنان نواحی روستایی شهرستان کنارک (مطالعه موردی: دهستان زرآباد غربی)
محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی منطقه ای، دوره: 6، شماره: 22
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 154
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JZPM-6-22_012
تاریخ نمایه سازی: 26 بهمن 1402
چکیده مقاله:
رسانههای ارتباط جمعی و مطبوعات در نواحی روستایی کشورهای کمتر توسعه یافته در صورتیکه هدفدار و متناسب با شرایط بومی و سنتی جوامع، مورد توجه و استفاده قرار گیرند، نقش مثبت و تعیین کنندهای در فرآیند توسعه روستایی ایفا خواهند کرد. نواحی روستایی به دلیل پراکندگی جغرافیایی، دسترسی دشوار و تفاوتهای فردی و گروهی که باید در آن بر برخی از مشکلات مانند فاصله، ارتباطات متقابل و انتقال سریع دانش و اطلاعات فائق آمد، یکی از بهترین عرصهها برای استفاده موثر از فنآوریهای ارتباطی هستند. از اینرو پژوهش حاضر مبتنی بر نگرش روستاییان، نقش رسانههای ارتباط جمعی و مطبوعات را در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روستاهای دهستان زرآباد غربی شهرستان کنارک بررسی نموده است. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی است. دادهها از طریق تکمیل پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد و به کمک روشهای آماری تحت نرم افزار SPSS پردازش و تحلیل گردید. نتایج نشان میدهد که میزان دسترسی به رسانهها بسیار ضعیف، میزان استفاده نسبتا مطلوب، میزان نقش آفرینی آنها در ارتقای آگاهی عمومی نسبتا مطلوب و به طور کلی نقش آفرینی رسانهها در مسیر توسعه نواحی روستایی بسیار ضعیف است. در این راستا تلویزیون بیشترین و رسانههای کوچک، کمترین نقش را به خود اختصاص دادهاند. وضعیت شاخصهای مختلف از لحاظ میزان تاثیرپذیری به استثنای شاخص ارتقای آگاهی عمومی، در حد نامطلوبی است. تفاوت معنیداری بین شاخصها از لحاظ میزان تاثیرپذیری از طرف رسانهها مشاهده میگردد. شاخص ارتقای آگاهی عمومی بیشترین و شاخص مشارکت در طرحهای توسعه روستایی کمترین تاثیرپذیری از رسانهها را نشان میدهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدامین خراسانی
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
هادی راستی
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
اسماعیل رحمانی
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :