القای پاسخ های دفاعی و کنترل بیولوژیک بیماری کپک آبی میوه سیب Penicillium expansum به وسیله ی مخمر (A۱) Rhodotorula mucilaginosa
محل انتشار: مجله تحقیقات بیماری های گیاهی، دوره: 1، شماره: 4
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RPPM-1-4_005
تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1402
چکیده مقاله:
در این تحقیق، جدایهی A۱از مخمر Rhodotorula mucilaginosaبرای کنترل کپک آبی سیبPenicillium expansum به کار گرفته شد. آزمون تست تقابل، متابولیتهای خارج سلولی و مواد فرار در آزمایشگاه برای ارزیابی قدرت بیوکنترلی مخمر بهکار برده شد. این جدایه از مخمر رشد قارچ P. expansumرا کاهش داد. در آزمون کشت تقابل، میزان کاهش رشد ۹۷/۶۰ درصد، در مورد گاز فرار ۵۷/۹۰ درصد، و در تست متابولیت های خارج سلولی ۳۶/۸۳ درصد بود. در آزمایش های انباری، چاهک ایجاد شده روی سیب با ۴۰ میکرولیتر سوسپانسیون مخمر آنتاگونیست و ۲۴ ساعت بعد با ۲۰ میکرولیتر سوسپانسیون قارچ عامل بیماری مایهزنی شد. سیبهای مایهزنی شده در۲۰ و ۵ درجهی سانتیگراد در انبار قرار گرفتند. مساحت لکهها در روی سیبهای تیمار شده با مخمر در هر دو دما در مقایسه با شاهد، کاهش معنیداری نشان دادند. در قسمت دوم آزمایش، توانایی مخمر در القاء دو آنزیم پراکسیداز و کاتالاز و همچنین ترکیبات فنلی در بافت میوه ی سیب بررسی شد. میزان فعالیت آنزیمهای پراکسیداز ،کاتالاز و میزان ترکیبات فنلی کل در روزهای دوم، چهارم، ششم، هشتم و دهم بعد از مایهزنی عامل بیماری اندازهگیری شد. این جدایهی مخمری، فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز را افزایش داد که این افزایش در روز ششم بعد از مایهزنی عامل بیماری، به حداکثر میزان خود رسید. بیش ترین میزان کل ترکیبات فنلی نیز در سیب های آلودهی تیمار شده با جدایهی مخمر در روز ششم بعد از مایهزنی دیده شد که نسبت به شاهد آب مقطر به طور معنیداری افزایش یافته بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جلال غلام نژاد
کارشناس ارشد گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران.
حسن رضا اعتباریان
استاد گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران.
فاطمه ناصری نسب
کارشناس ارشد گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :