بررسی آسیب پذیری و شناسایی مودهای خرابی لوله ها در زلزله
محل انتشار: اولین کنفرانس لوله و صنایع وابسته
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,295
فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IPPC01_060
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1385
چکیده مقاله:
یکی از مناسبترین روشها برای بررسی آسیب پذیری لرزه ای تاسیسات نفتی، بررسی خرابی ها در زلزله های گذشته یم باشد. با توجه به اینکه در 50 سال گذشته زلزله های بزرگی در مناطق دارای تاسیسات مهم نفتی (خصوصا پالایشگاه ها) رخ داده است، با بررسی دقیق خسارتهای وارده می توان خسارات احتمالی وارد بر سازه های صنعت نفت در زلزله های آینده را به طور دقیق تری برآورد نمود هرچند که بانک اطلاعاتی قوی از اثرات زلزله در اکثر موارد موجود نمی باشد و از جمله مهمترین اقدامت در صنعت نفت ایجاد بانک های اطلاعاتی از خسارات وارده می باشد. همچنین با بررسی رفتار سازه ها و تجهیزات در زلزله های گذشته می توان نقاط ضعیف، طراحی، اجرا و نگهداری رامشخص کرد. از جمله زلزله های قوی که در نزدیکی مراکز صنعتی اتفاق افتاده است می توان به زلزله های کالیفرنیا 1933 (6/3)، 1952 (7/7)، 1971 (6/6) ، 1979 (6/9) ، 1980 (5/9) ، 1983 (6/5)، آلاسکا 1964 (8/4) ، نیگاتا ژاپن 1964 (7/5) ، ماناگوا نیکاراگوئه 1972 (6/2) ، میاگی کی اوکی ژاپن 1978 (7/5) ، یونان 1981 (6/7) ، و خصوصا زلزله ترکیه که در سال 1999 (7/4) اشاره کرد. اعداد داخل پرانتز ، بزرگای زلزله های بر اساس انرژی امواج درونی زمین می باشند.
در این مقاله پس از بررسی اجمالی موارد خاص زلزله های گذشته و خرابی های ناشی از آن ، دلایل توجه ویژه به بررسی خطوط لوله ارایه می شود. در ادامه جدول پیشنهادی نکارندگان برای اولویت بندی رفع اثرات ناشی از آسیب دیدگی خطو لوله ارایه می شود. تعاریف آسیب پذیری لوله ها یکی از مهمترین مباحث این مقاله می باشد که در بخشی از دو بخش رو زمینی و مدفون بررسیی و عوامل آن ارایه شده و ارایه راهکارهای مناسب جهت کاهش آسیب پذیری لوله در زلزله در انتهای مقاله آورده شده است.
نویسندگان
دارا نیک نهاد
کارشناس ارشد مهندسی زلزله - اداره کل ضوابط فنی و استانداردها - معاونت ا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :