مقایسه الگوی اقتصادسنجی ساده و اقتصادسنجی فضایی جهت ارزش گذاری هدانیک زمین کشاورزی (مطالعه موردی: بخش مرکزی شهرستان سنندج)
محل انتشار: مجله تحقیقات اقتصاد کشاورزی، دوره: 7، شماره: 26
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 91
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAE-7-26_008
تاریخ نمایه سازی: 23 بهمن 1402
چکیده مقاله:
مطالعهی حاضر به منظور مقایسه نتایج حاصل از دو روش ارزش گذاری، جهت قیمتگذاری زمین کشاورزی بخش مرکزی شهرستان سنندج صورت گرفت. دادههای این مطالعه از طریق تکمیل پرسشنامه و از روش نمونهگیری تصادفی طبقهبندی شده بهدست آمد. این دادهها شامل ۱۲۴ نمونه زمین کشاورزی معامله شده که طی مدت یک سال (از اول پاییز ۹۲ تا آخر تابستان ۹۳) خرید و فروش شده بودند، میشوند. نتایج نشان داد که مدل هدانیک برآورد شده از روش اقتصادسنجی فضایی از لحاظ خوبی برازش، درصد معنیداری ضرایب و همچنین توضیح دهندگی اثر متغیرهای موجود در مدل، نسبت به روش اقتصادسنجی ساده بسیار کاراتر و بهتر میباشد. همچنین اثر متغیر وابسته فضایی در مدل هدانیک فضایی روی قیمت زمین کشاورزی کاملا معنیدار و مثبت میباشد. در ادامه پیشنهاد میشود که پژوهشگران مدل اقتصادسنجی فضایی را در برآورد مدل هدانیک قیمت زمین کشاورزی برای مناطق مختلف استفاده کنند. طبقهبندی JEL : Q۲۴,C۲۱,D۴,P۲۲
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زانیار رحمانی
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان
محمود حاجی رحیمی
استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :