جداسازی، شناسایی و کشت سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی مرغ تخمگذار
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 135
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-1402-42_007
تاریخ نمایه سازی: 21 بهمن 1402
چکیده مقاله:
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: امروزه شدت و سرعت تولید در مرغان تخم گذار باعث بروز ناهنجاریهای متعدد از جمله مشکلات استخوانی و اسکلتی شده است که زیان اقتصادی سنگینی را بهدنبال دارد. انجام مطالعات روی سلول های بنیادی استحصال شده از مرغان تخمگذار می تواند باعث بهبود شناخت و درک ما از مکانیسم های تمایزی و مولکولی در سطح سلولی در این پرندگان شود. بههمین منظور هدف از این مطالعه، استحصال سلولهای بنیادی مزانشیمی از بافت چربی مرغان تخم گذار و کشت این سلول ها در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش ها: در این تحقیق، سلولهای بنیادی مزانشیمی طی شرایط استریل در محیط آزمایشگاه از بافت چربی احشایی مرغان تخمگذار (سویه هایلاین w-۳۶) جداسازی شد. سپس در شرایط محیط کشت استاندارد، سلول های موردنظر بهوسیله تیمار با آنزیم کلاژناز از سایر سلول ها جدا شده بود. سلولهای استحصال شده پس از چند بار سانتریفیوژ کردن و خالصسازی، در محیط کشت DMEM-F۱۲ حاوی سرم جنین گاوی ۱۰% کشت داده شد. در طول ۲۱ روز، برای بررسی عملکرد سلول های جدا شده و توانایی رشد و تکثیر سلولی، روند رشد سلولها و چگونگی تشکیل کلنی سلولی مورد ارزیابی قرار گرفت. سلول ها تا ۱۴ بار با مورفولوژی طبیعی پاساژ داده شدند. برای بررسی سرعت رشد سلول ها این آزمون در پاساژهای ۲، ۴ و ۸ تکرار شد تا کاهش توانایی رشد سلول ها با افزایش سن، مورد بررسی قرار گیرد.
یافتهها: حدود ۳ الی ۴ روز بعد از کشت، سلول های چسبیده ۷۰-۸۰ درصد فلاسک را پر کردند. میانگین روند رشد سلولها در پاساژهای ۲، ۴ و ۸ به ترتیب برابر ۳۷/۰۳، ۶۰/۹۲ و ۱۰۱/۴۲ درصد که نشان دهنده ارتباط، توانایی تکثیر و خود نوسازی سلول های بنیادی با سن آنها بود. بعد از گذشت ۹ روز از کشت سلولی، تعداد کلنیهای تشکیل شده از سلول های حاصل از پاساژهای ۲ و ۵ با غلظت های ۱۷۵، ۳۵۰ و ۵۲۰ سلول در هر سانتیمتر مربع پلیت ۶ خانهای بهترتیب برابر با ۲۲، ۶۲ و ۸۴ کلنی بود.
نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که سلول های بنیادی مزانشیمی استحصال شده از بافت چربی مرغان تخمگذار، توانایی حفظ خصوصیات بنیادی خود در طی تقسیمات سلولی متعدد را دارند و میتوانند ساختار مورفولوژیکی و خصوصیات خاص خود از جمله عملکرد مربوط به رشد را حفظ نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرهنگ احمدیان
Department of Animal Science, QaemShahr branch, Islamic Azad University
مهرداد ایرانی
Department of Animal Science, QaemShahr branch, Islamic Azad University
عبدالله محمدی سنگ چشمه
Department of Animal Science, College of Aburaihan, University of Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :