بررسی تاثیر نسبت CaO/MgO برساختار و خواص نهایی بدنه های کاشی دیوار در پخت سریع با استفاده از منابع اولیه تالک زنجان و کربنات کلسیم عباس آباد
محل انتشار: فصلنامه مواد نوین، دوره: 13، شماره: 49
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 91
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNMMI-13-49_003
تاریخ نمایه سازی: 17 بهمن 1402
چکیده مقاله:
چکیده مقدمه: در این پژوهش تاثیر همزمان CaO و MgO به عنوان اصلیترین اکسیدهای فعال کننده واکنشها در حین پخت سریع کاشیهای سرامیکی بر مسیر تحولات و تشکیل فاز مفید آنورتیت و کاهش فاز مخرب ژلنیت مطالعه شد. روش: کربنات کلسیم به عنوان منبع تامین اکسید CaO و پودر تالک به عنوان منبع تامین کننده MgO انتخاب شدند. آمیزها پس از شکل دهی با پرس، عملیات حرارتی شده و بدنه ها زینتر شدند. برای ارزیابی سازو کار تشکیل محصول از روش های آنالیزXRD، Dilatometery و SEM/FESEM استفاده گردید. فازهای بدنه های ساخته شده به وسیله آزمون پراش اشعه ایکس شناسایی شدند. از طریق نرم افزار Maud درصد وزنی فازهای تشکیل دهنده محاسبه شد. یافته ها: بررسی ها نشان داد که با کاهش نسبتCaO/MgO، درصد وزنی فاز آنورتیت روند افزایشی داشت. همین طور با کاهش نسبتCaO/MgO ضریب انبساط حرارتی روند کاهشی پیدا کردند. به طوریکه کمترین ضریب انبساط حرارتی (۶-۱۰×۷۵/۷ واحد بر درجه سانتیگراد) گزارش شد. بررسی های ریزساختاری نشان داد که با ریزدانه کردن منابع اولیه کربنات کلسیم و تالک، فاز مضر ژلنیت از ریزساختار نهایی حذف و فاز آنورتیت (تا ۱۰% وزنی) بیشتر شد. همین طور فاز آنورتیت رشد بیشتری کرده است. نتیجه گیری: در تحقیق حاضر، با توجه به ارتباط مستقیم خواص نهایی با مواد اولیه، ریزساختار نهایی، فازهای تشکیل شده، تحولات ریزساختاری و مسیر انجام این تحولات، بدنه های گوناگونی از منابع مختلف و رایج تهیه شد و هریک به طور جداگانه مورد مطالعه قرار گرفت و در آخر نسبت بهینهCaO/MgO، با در نظر گرفتن ویژگی های فیزیکی، مکانیکی و ریزساختاری در بدنه ها مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غلامرضا خلج
گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران.
ابوالحسن نجفی
گروه مهندسی مواد، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران.
امیرحسین محمودحسینی
گروه علم و مهندسی مواد، دانشکده فنی، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :