نحوه تولید مواد مرجع برای آزمایشگاه ها به عنوان یکی از زیرساخت های اصلی حوزه تولید از جمله آزمایشگاه های حوزه انرژی، براساس استاندارد INSO ۲۰۴۵۰)ISO ۱۷۰۳۴)
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 270
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRCIVILC07_009
تاریخ نمایه سازی: 16 بهمن 1402
چکیده مقاله:
وجود آزمایشگاه ها در همه حوزه های تولیدی از جمله حوزه انرژی بهترین موقعیت برای تولید کنندگان و محققین است تا بتوانند با کمترین هزینه، از کیفیت محصول تولیدی مطمئن شوند و روش های مختلفی جهت افزایش بهره وری در بخش های مختلف را مورد آزمایش و ارزیابی قرار دهند و در نهایت موجب ارتقای سطح کیفیت محصولات تولیدی خود شوند. تولید کنندگان و محققین حوزه انرژی با استفاده از نتایج آزمایشگاه ها در خصوص محصول تولیدی اظهار نظر نموده و جهت بهبود آن، راه حل ارائه می کنند. آزمایشگاه ها مطابق با استفاندارد ISO/IEC۱۷۰۲۵ ملزم به رعایت الزاماتی جهت اطمینان از صدور نتایج صحیح می باشند. مطابق این استاندارد استفاده از مواد مرجع یکی از روش های کنترل کیفیت داخلی آزمایشگاه ها است و از مواد مرجع به عنوان یکی از روش های معتبر برای تضمین کیفیت نتایج آزمایشگاه ها نام برده می شود. به طور کلی از مواد مرجع می توان جهت کالیبراسیون تجهیزات، تضمین یا کنترل کیفیت نتایج، کنترل های میانی و تصدیق تجهیزات و صحنه گذاری روش استفاده نمود. تولید، م شخصه یابی و تصدیق مواد مرجع، فعالیتی کلیدی در جهت بهبود و نگهداری سیستم های منسجم اندازه گیری در سطح جهان است. استفاده از مواد مرجع گواهی شده (CRM) و مواد مرجحع گواهی نشده (RM) از سوی آزمایشگاه ها یکی از روش های معتبر کنترل کیفیت داخلی برای تضمین کیفیت نتایج است و به آزمایشگاه ها این امکان را می دهد که در هر زمان و قبل از انجام آزمون، از صحت عملکرد خود اطمینان یابند. الزامات عمومی جهت صلاحیت تولید کنندگان مواد مرجع در استاندارد بین المللی ISO ۱۷۰۳۴ معادل استاندارد ملی ایران به شماره ۲۰۴۵۰ آورده شده است. تولید کننده مواد مرجع با رعایت الزامات این استاندارد می تواند نسبت به نصب و راه اندازی تاسیسات مربوط به تولید و گواهی مواد مرجع اقدام نماید و اطمینان حاصل کند که کیفیت مواد مرجع تولید شده مطابق با نیاز مصرف کنندگان نهایی هستند. به بیان روشنتر، این استاندارد به ارائه مدل هایی برای تولید مواد مرجع، بررسی همگن بودن و پایدار بودن و شناسایی مشخصه های CRM مورد مطالعه می پردازد.
کلیدواژه ها:
آزمایشگاه تولید کننده مواد مرجع (RMP) ، مواد مرجع (RM) ، مواد مرجع گواهی شده (CRM) ، استاندارد ، ISO۱۷۰۳۴ ، زیرساخت انرژی
نویسندگان
نرگس شهرودی
کارشناس پژوهشگاه استاندارد
نسیم نایب پاشایی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه استاندارد