بررسی ریزساختار و خواص مکانیکی فولاد میکروآلیاژی X80 قبل و پس از شکل دهی اولیه و ثانویه در تولید لوله 56 اینچ
محل انتشار: اولین کنفرانس لوله و صنایع وابسته
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,381
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IPPC01_009
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1385
چکیده مقاله:
امروزه با توسعه احداث خطوط لوله انتقال نفت و گاز، استفاده از فولادهای میکروآلیاژی با استحکام بالاتر برای کم کردن هزینه ها، همراه با کاهش ضخامت فولاد مد نظر و توجه است . فولاد میکروآلیاژی X80 با دارا بودن حداکثر استحکام مکانیکی مطابق استاندارد API 5L ، در آینده می تواند به عنوان فولاد عمده در تولید لوله های انتقال نفت و گاز به کار برده شود . تاکنون از این فولاد در ایران استفاده نشده، لذا ضروری است خواص متالورژیکی آن مورد بررسی قرا گیرد . همراه با افزایش استحکام تسلیم و کششی، حساسیت به شکست افزایش و قابلیت جوش پذیری کاهش خواهد یافت . در این پژوهش رفتار مکانیکی و ریزساختار فولاد میکروآلیاژی X80 قبل و پس از انجام مراحل شکل دهی تولید لوله 56 اینچ مورد بررسی قرار گرفته است . ریزساختار فولاد عمدتا شامل فریت سوزنی و مقداری فریت چند وجهی است . حضور فریت سوزنی باعث افزایش استحکام تسلیم مطابق رابطه هال - پچ شده است . استحکام تسلیم و کششی پس از عملیات تغییر شکل به دلیل کارسختی افزایش یافته است . به دلیل بالا بودن مقدار Pcm و نمونه برداری در زاویه 90 لوله، نسبت استحکام کششی به تسلیم حدوده 0/91 می باشد . مطابق آزمون خمش انجام شده در هیج
نمونه ای عیبی مشاهده نگردید . سختی سنجی در مقیاس ویکرز نشانگر افزایش اندک آن پس از تغییر شکل است . انرژی شکست نمونه ها پس از تغییر شکل کاهش یافته ولی در محدوده مناسب قرار دارد . در کلیه نمونه ها ضربه شکست به صورت برشی می باشد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صادق معینی فر
دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف
امیرحسین کوکبی
استاد دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف
حمیدرضا مداح حسینی
استادیار دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :