تاثیر اختلاف نسل در قصد استفاده از اتومبیل خودران اشتراکی، نمونه موردی سفرهای اجباری

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 127

فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TMSJR-18-1_004

تاریخ نمایه سازی: 14 بهمن 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: ترکیب اتومبیل های خودران و اشترا ک گذاری سفر، موجب ظهور اتومبیل های خودران اشتراکی شده است که موجب کاهش استفاده از خودروی شخصی و توسعه حمل ونقل پایدار خواهد شد. هدف این پژوهش، شناسایی و مقایسه تاثیر عوامل مختلف بر میزان قصد استفاده کاربران از این فناوری در سفرهای اجباری شهر تهران است.روش: مشخصات اقتصادی اجتماعی، رفتار سفر و قصد استفاده افراد از اتومبیل خودران اشتراکی با استفاده از پرسش نامه ای که به همین منظور طراحی شده است در زمستان ۱۴۰۰ جمع آوری شد. هم چنین با استفاده از رویکردهای تحلیل توصیفی، ضریب هم بستگی و تحلیل واریانس عاملی به بررسی فرضیه ها و پرسش های پژوهش پرداخته شده است.یافته ها: نتایج، نشان گر وجود تفاوت معنادار بین اثر ثابت متغیرهای وضعیت مالکیت گواهی نامه رانندگی و دسته بندی نسل (هزاره و انفجار) در قصد استفاده از این فناوری در سفرهای اجباری است. افراد فاقد گواهی نامه و نسل هزاره به دلیل آشنایی بیشتر با فناوری، تمایل بیشتری در استفاده از این فناوری نسبت به افراد فاقد گواهی نامه و نسل انفجار دارند. اگرچه اثر تعاملی جنسیت با دو متغیر توضیحی دیگر معنادار است اما اثر ثابت جنسیت معنادار نیست. به علاوه، اثر تعاملی مالکیت گواهی نامه و نسل نیز نشان گر تمایل بیشتر نسل هزاره نسبت به افراد نسل انفجار صرف نظر از وضعیت مالکیت گواهی نامه بود. هم چنین اثر تعاملی معنادار سه متغیر جنسیت، مالکیت گواهی نامه و دسته بندی نسل نیز بیان گر وجود تفاوت معنادار در قصد استفاده از اتومبیل خودران اشتراکی به ازای ترکیب های مختلف سه متغیر توضیحی است. ازجمله ترکیبات معنادار می توان به این مورد اشاره کرد که در میان زنان دارای گواهی نامه رانندگی، نسل هزاره تمایل بیشتری به استفاده از این فناوری نسبت به نسل انفجار دارند.نتیجه گیری: بنابر نتایج، به منظور افزایش قصد استفاده کابران از اتومبیل خودران اشتراکی، بایستی سیاست گذاران و تولیدکنندگان نیازهای کاربران ویژه (سالمندان، نوجوانان و بانوان) را مورد توجه قرار دهند.

نویسندگان

محمدحسین عباسی

دانشجوی دکتری، گروه برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

امیررضا ممدوحی

دانشیار، گروه برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مهسا ابوترابی کاشانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه برنامه ریزی حمل ونقل، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :