بررسی ارتباط سیالی کلام با برخی ویژگی های بالینی در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 120

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CPR-1-3_006

تاریخ نمایه سازی: 10 بهمن 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف اختلال سیالی کلام یکی از انواع اختلالات شناختی در افراد مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس است. یکی از عوامل موثر بر سیالی کلام، ویژگی های بالینی این افراد است. در این مطالعه ارتباط برخی از ویژگی های بالینی بر سیالی کلام افراد ام اس بررسی شده است. مواد و روش مطالعه توصیفی مقطعی حاضر بر روی ۷۱ بیمار مبتلا به ام اس در بیمارستان توانبخشی رفیده انجام شد. مشارکت کنندگان با روش نمونه گیری غیراحتمالی دردسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه کیفیت خواب پیتزبورگ، مقیاس ارزیابی خستگی، فرم کوتاه ارزیابی افسردگی و آزمون سیالی کلام بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ استفاده شد. جهت بررسی اثر هم زمان متغیرهای مستقل بر سیالی کلام مدل رگرسیون خطی تعمیم یافته برازش شد. یافته ها مطالعه شامل ۶۷/۶ درصد بیماران زن و ۳۲/۴ درصد بیماران مرد بود. میانگین سنی بیماران در این مطالعه ۳۵/۵۴±۴۳/۹ سال و میانگین مدت زمان ابتلا به بیماری ۵/۶۲±۱۳/۸۳ سال بود. برخی ویژگی های بالینی مانند خستگی، نوع بیماری، اولین علامت بروزیافته بیماری و وضعیت خواب با نمره سیالی کلام دارای رابطه معنادار بود (۰/۰۵>P). بین ناتوانی فیزیکی، افسردگی و مدت زمان ابتلا به بیماری با سیالی کلام در افراد ام اس رابطه معناداری مشاهده نشد.  نتیجه گیری یافته ها نشان داد بیماران با نوع پیش رونده بیماری و بیمارانی که شروع بیماری با علائم بینایی گزارش شده بود، عملکرد ضعیف تر در سیالی کلام نسبت به سایر شرکت کنندگان داشتند. این موضوع را می توان در مراحل اولیه تشخیص بیماری مد نظر قرار داد.

نویسندگان

Nazila Akbarfahimi

Department of Occupational Therapy, Faculty of Rehabilitation, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Maryam Pouramiri

Department of Occupational Therapy, Faculty of Rehabilitation, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Mojtaba Azimian

Department of Clinical Sciences, University of Social Welfare and Rehabilitation sciences, Tehran, Iran.

Ebrahim Pishyareh

Department of Occupational Therapy, Faculty of Rehabilitation, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

Samaneh Hossienzadeh

Department of Biostatistics, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :