ساخت و شناسایی گرافن اکسید مغناطیسی عامل دارشده با L-گلوتامین به عنوان یک بستر زیستی نوین برای رهایش کنترل شده ۵-فلوئورواوراسیل

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 106

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEMI-12-4_003

تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1402

چکیده مقاله:

اصلاح سطح گرافن اکسید (GO) با مولکول­های زیستی می تواند بر محدودیت های آن از نظر زیست­ سازگاری، ورود به درون سلول و اثربخشی در دارورسانی غلبه کند و طیف وسیعی از کاربردهای زیست ­پزشکی را ممکن سازد. در این پژوهش، بیوکامپوزیت گرافن اکسید مغناطیسی عامل ­دارشده با آمینو اسید L-گلوتامین  (L-Gln/MGO) تهیه شد و به عنوان نانوحاملی مناسب با ظرفیت بارگیری دارو بالا و خواص آزادسازی عالی برای ۵-فلوئورواوراسیل (۵FU)، یک داروی ضد سرطان به کار برده شد. pH  بهینه برای بیشترین میزان جذب دارو در ۲۰ درجه سلسیوس، ۴ بود. به دلیل ماهیت گرماده فرایند جذب، با افزایش دما ظرفیت جذب کاهش یافت. برخی مدل های شناخته­ شده، از جمله شبه­ مرتبه اول، شبه مرتبه دوم و انتشار درون­ذره ای، برای بررسی سینتیک جذب به کار رفتند. علاوه بر این، مدل های لانگمویر، فروندلیچ و ردلیچ-پیترسون برای مطالعه هم دماهای جذب مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که فرایند جذب پیرو مدل­ های هم دمای لانگمویر و سینتیک شبه ­مرتبه دوم است. حدود ۲۶ درصد از ۵FU در مایع شبیه ­سازی­ شده معده  (pH ۲/۱) در ۳۷ درجه سلسیوس، در ۳۰ دقیقه اول رها شد، در صورتی که ۳۲ درصد دیگر در مایع شبیه­ سازی­ شده روده (pH ۴/۷)، در طول ۳۰ ساعت بعد آزاد شد. نتایج به دست آمده می­ تواند برای طراحی یک سامانه بارگذاری کنترل­ شده و دارورسانی هدفمند ۵FU  مفید باشد.

نویسندگان

محمد شریف پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی شیمی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

مهساسادات میرعلینقی

دانشیار، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :