بررسی اپیدمیولوژیک و الگوی درگیری آناتومیک کارسینوم سلول سنگ فرشی (SCC) سر و گردن در غرب ایران (کرمانشاه) در سال های ۱۴۰۱-۱۳۹۲
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 103
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-31-5_004
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: کارسینوم سلول سنگ فرشی حدود ۹۰ درصد از سرطان های سر و گردن را تشکیل می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک و الگوی درگیری آناتومیک کارسینوم سلول سنگ فرشی (SCC) سر و گردن در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره)، طی سال های ۱۴۰۱-۱۳۹۲ طراحی و اجرا شد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر پژوهشی مقطعی_توصیفی است که روی همه بیماران مبتلا به کارسینوم سلول سنگ فرشی (SCC) سر و گردن در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) شهر کرمانشاه، طی سال های ۱۳۹۲-۱۴۰۱ انجام گردید. ابتدا اطلاعات دموگرافیک و پاتولوژیک از پرونده بیمار استخراج شد؛ سپس داده ها با نرم افزار SPSS vol.۲۳ تجزیه وتحلیل گردید.
یافتههای پژوهش: از ۲۹۹ بیمار مبتلا به کارسینوم سلول سنگ فرشی (SCC) سر و گردن، ۹/۷۸ درصد مرد و سایرین زن بودند. فراوانی بیماران در گروه سنی ۷۲-۵۵ سال با ۸/۴۸ درصد، سکونت در شهر با ۹/۷۶ درصد و مصرف کننده سیگار با ۹/۵۷ درصد بالاتر بود. در بیماران بررسی شده، شایع ترین محل درگیری به حنجره با ۵/۴۹ درصد اختصاص داشت و بالاترین میزان شیوع سرطان های سر و گردن در زنان و مردان نیز مربوط به سال ۱۳۹۸، به ترتیب با ۹/۱۵ درصد و ۷/۱۵ درصد بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، بیشتر بیماران مردان مسن بالای ۵۰ سال بودند که عمدتا در شهر سکونت داشتند و سیگار مصرف می کردند. بیشترین محل درگیری آناتومیک مربوط به حنجره بود؛ بنابراین، در پیشگیری و کنترل این سرطان، توجه به این عوامل خطر توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
Cancer of the Head and Neck ، Epidemiology ، Squamous Cell Carcinoma (SCC) ، اپیدمیولوژی ، کارسینوم سلول سنگ فرشی (SCC) ، سرطان سر و گردن
نویسندگان
جواد عظیمی وقار
Dept of Cardiology, School of Medicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
رویا چگنه لرستانی
Infectious Diseases Research Center, Health Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
نازنین مقدسی نیا
Infectious Diseases Research Center, Health Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
عترت جوادی راد
Infectious Diseases Research Center, Health Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :