مقایسه سرسختی روانشناختی ، هیجان خواهی و سنخ شخصیتی الف غیرسمی و سمی در بین مردان و زنان مبتلا به سرطان و افراد عادی مراجعه کننده به مراکز مشاوره و رواندرمانی شهر اهواز
محل انتشار: مجله دستاوردهای روانشناختی، دوره: 11، شماره: 1
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSYC-11-1_006
تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1402
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر مقایسه سرسختی روانشناختی ، هیجان خواهی و سنخ شخصیتی الف غیرسمی و سمی در میان مردان و زنان مبتلا به سرطان و عادی مراجعه کننده به مراکز مشاوره و روان درمانی در شهر اهواز می باشد. نمونه این تحقیق ۱۸۰ نفر بودند، که شامل ۶ گروه : ۳۰ مرد سرطانی ، ۳۰ زن سرطانی ، ۳۰ نفر برادران سرطانی ، ۳۰ نفر خواهران سرطانی ، ۳۰ نفر مرد هم محله ای و ۳۰ نفر زن هم محله ای سرطانیها بودند. هدف این تحقیق پیدا کردن علل روان شناختی سرطان و ارائه راهکارهایی به منظور پیشگیری از آثار منفی روانشناختی در افراد مبتلا به سرطان بود. برای مقایسه افراد سرطانی و عادی در چهار متغیر شخصیتی فوق ، از آزمونهای سرسختی روانشناختی ، آزمون سنخ شخصیتی الف غیرسمی ، سنخ شخصیتی الف سمی و آزمون هیجان خواهی با روایی و پایایی قابل قبول استفاده شد. طرح تحقیق از نوع علی - مقایسه ای بود. یافته های تحقیق از میان افراد سرطانی ، خواهر، برادر و افراد هم محله سرطانیها در مراکز مشاوره و مراکز رواندرمانی در اهواز جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA) استفاده شد و تفاوت در میانگینها با استفاده از آزمون پیگیری توکی بررسی گردید. بر اساس یافته های به دست آمده در این پژوهش مشخص گردید که بین مردان و زنان از لحاظ متغیرهای سرسختی روانشناختی ، هیجان خواهی ، سنخ شخصیتی الف غیرسمی و سمی تفاوت دیده نشد و فقط بین گروههای سه گانه مردان و زنان سرطانی ، برادران و خواهران سرطانی و برادران و خواهران عادی از لحاظ متغیرهای هیجان خواهی و سنخ شخصیتی الف - سمی تفاوت وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یوسفعلی عطاری
عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز،اهواز ، ایران
عبدالکاظم نیسی
عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز،اهواز ، ایران
ناصر یوسفی
کارشناس ارشد رشته مشاوره خانواده دانشگاه شهید چمران اهواز،اهواز ، ایران
جمیله نبوی حصاری
کارشناس بخش تحقیقات آموزش و پرورش شهرستان سقز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :