آق داغ، منطقه ای حفاظت شده با تنوع گونه ای و زیستگاهی منحصر بفرد در جنوب استان اردبیل
محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 4، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 295
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IRNAT-4-2_010
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
منطقه حفاظت شده آق داغ در جنوب استان اردبیل قرار دارد. این محدوده از لحاظ تنوع زیستی، یکی از متنوع ترین عرصه های طبیعی محسوب میشود. موقعیت خاص جغرافیایی منطقه، نزدیکی به مرز نواحی فلورستیک ایرانو-تورانی و هیرکانی، توپوگرافی، تنوع ارتفاعی از ۵۶۰ تا ۳۳۳۲ متر از سطح دریا و تنوع ادافیکی آن، موجب شکل گیری ترکیب منحصر به فردی از زیستگاه ها در آن شده است. تنوع بالای گونه های گیاهی، در زیستگاههای مختلفی از قبیل زیستگاه آلپی (که غالبا به شکل واریزه ای و پهنه برفی نمایان هستند)، نیمه آلپی (در رخسارهای بالشتکی خاردار)، استپی و ماندابی دیده می شود. در ناحیه کوهستانی (montane) و در مناطق پست، به دلیل بهره برداریهای چندگانه، در کنار زیستگاه های درخت و درختچه زاری و استپی، زیستگاه های تخریبی مختلفی هم شکل گرفته اند. این منطقه، پناهگاه برخی از گونه های اندمیک و نادری است که برخی از آنها مانند Hedysarum persicum تا کنون تنها در این منطقه گزارش شده اند. تنوع جانوری این منطقه نیز بالا بوده و محل حضور گونه های مختلفی از جمله کل و بز و پلنگ ایرانی است. این ذخیره گاه زیستی، نیاز به مدیریت و یک برنامه مدون برای حفاظت دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمود بیدارلرد
استادیار پژوهش، بخش تحقیقات جنگل ها و مراتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :