مهمترین چالشهای گیاهان دارویی در کشور
محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 6، شماره: 6
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 192
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IRNAT-6-6_012
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
بر طبق گزارشات منابع معتبر، در حدود ۷۰ هزار گونه گیاهی در طب سنتی و مکمل کشورهای مختلف جهان در حال مصرف هستند. در یک بررسی که توسط سازمان بهداشت جهانی انجام شده است، مشخص شده که حدود ۸۰ درصد از جمعیت کشورهای در حال توسعه به درمان هایی بر پایه طب گیاهی اعتماد دارند. حداقل ۲۵ درصد از داروهایی که در دارونامه های معتبر جهان ذکر شده اند، منشا گیاهی دارند و در حال حاضر ۱۲۱ نوع ماده موثره گیاهی در صنعت داروسازی جهان مورد استفاده قرار می گیرد. از مجموع ۲۵۲ دارویی که به عنوان داروهای ضروری و اساسی توسط سازمان بهداشت جهانی معرفی شده اند، ۱/۱۱ درصد داروهای گیاهی هستند و تعداد قابل توجهی نیز داروهای سنتزی هستند که از مواد طبیعی مشتق شده اند. تمامی این آمارها بیانگر افزایش مصرف گیاهان دارویی و رونق تجارت آنهاست. کشور ما با دارا بودن تنوع اقلیمی مناسب و تعداد قابل توجه گیاهان دارویی بومی و انحصاری باید بتواند سهم مناسبی از این تجارت جهانی داشته باشد.
نویسندگان
فاطمه سفیدکن
Professor, research Institute of Forests and Rangelands, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran.