رویکرد ملی برای ایجاد تحول در ارزش اقتصادی گیاهان دارویی ایران

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 73

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRNAT-6-1_012

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

چکیده مقاله:

اسناد بالادستی مثل نقشه جامع علمی کشور، برنامه پنج ساله ششم توسعه، قانون افزایش بهره وری در خاک و آب و اصلاح الگوی کشت و همچنین سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی همگی بر اهمیت گیاهان دارویی و پتانسیل اقتصادی آنها توجه ویژه کرده اند. بررسی همه این اسناد نشان می دهد پنج موضوع محوری بشرح زیر مورد تاکید قرار گرفته اند: حفظ تنوع زیستی در رویشگاههای طبیعی توسعه کشت گیاهان دارویی کاهش سطح برداشت از عرصه های طبیعی افزایش سهم کشور در تجارت جهانی فراوری و جلوگیری از صادرات مواد خام گیاهی بر اساس گزارش یورومانیتور (۲۰۱۷)، گیاهان دارویی، یک صنعت نوظهور در بخش کشاورزی با رشد متوسط سالانه ۵/۱۵ درصد می باشد که میزان تجارت جهانی کنونی آن بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود که توسعه تجارت آن تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۴۵۰ میلیارد دلار و تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۵۰۰۰ میلیارد دلار برسد. متاسفانه کشور ما با تولید بیش از ۷۰ درصد گل محمدی و حدود ۹۰ درصد زعفران دنیا سهم ناچیزی از این تجارت جهانی دارد.

نویسندگان

فاطمه سفیدکن

Professor, research Institute of Forests and Rangelands, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tehran, Iran