وضعیت سلامت جسمی و روانی سالمندان شهر کرمان
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 203
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-6-4_005
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: با افزایش امید به زندگی، میانگین و میانه سنی جمعیت و تعداد و نسبت افراد سالمند افزایش یافته است و برای برنامه ریزی ارائه خدمات به این جمعیت, دسترسی برنامه ریزان به اطلاعات دقیق ضروری است. در نتیجه هدف این مطالعه بررسی سلامت جسمانی و روانی سالمندان در شهر کرمان می باشد که شواهد مناسبی را در اختیار برنامه ریزان قرار خواهد داد. مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود که در آن ۴۰۰ نفر از سالمندان شهر کرمان به روش نمونه گیری چند مرحله ای در سال ۱۳۹۱مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور جمع آوری داده ها از ابزار های بررسی توانائی انجام فعالیتهای روزانه(ADL)، پرسشنامهSF۳۶، تست Kessler-K۶ و پرسشنامه استاندارد احساس سلامتی و نشاط روانی Yeildاستفاده گردید. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۷ و با آزمون های آماری کای دو، تی تست و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: بیش از نیمی از سالمندان از نظر اختلالات اضطراب و افسردگی مشکلاتی داشتند(۳/۵۳درصد). در بررسی احساس سلامتی و نشاط روانی اظهار تنهایی شایع ترین شکایات سالمندان بود. در انجام فعالیتهای روزمره ۵۶% سالمندان مستقل ، ۱۴% وابسته و ۳۰ درصد وابسته نسبی بودند. در عملکرد فیزیکی ۲/۲۲ % از سالمندان دارای محدودیت شدید ، ۲/۳۵% محدودیت متوسط و ۶/۳۳% دارای محدودیت کمی بودند. نتیجه گیری: با توجه به مشکلات فراوانی که در دوران سالمندی وجود دارد، لذا باید با تدوین برنامه های اصولی و کاربردی در جهت به حداقل رساندن اثرات این مشکلات و کمک به حفظ هر چه بیشتر استقلال سالمندان کمک نمود.
کلیدواژه ها:
Elderly ، Activity of Daily Living (ADL) ، Physical Performance ، Anxiety ، depression. ، سالمندان ، اضطراب ، افسردگی ، سلامت جسمی و روانی ، عملکرد فیزیکی.
نویسندگان
وحیدرضا برهانی نژاد
دانشگاه علوم پزشکی کرمان،
ویکتوریا مومن آبادی
دانشگاه علوم پزشکی کرمان،
سیدحمید حسینی
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
طاهری منصوری
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران
احمد صادقی
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
مهدی طرسکی
، دانشگاه علوم پزشکی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :