تاثیر شش هفته تمرین درمانی در آب بر میزان استقامت عضلات اکستنسوری تنه در مردان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 129
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-8-1_013
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: استقامت و قدرت عضلات پاراسپاینال کمری نقش مهمی را در ثبات و تحرک ستون فقرات بازی میکنند. به نظر میرسد افرادی که دچار ضعف در این عضلات هستند دارای مشکلات زیادی از جمله بی ثباتی و درد در ناحیه ستون فقرات کمری باشند. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات در آب بر استقامت عضلات اکستنسور تنه در افراد مبتلا به کمرد درد مزمن غیراختصاصی است.
مواد و روش کار: در این تحقیق نیمه تجربی ۳۰ مرد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی با دامنه سنی بین ۳۵-۲۰ به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. سپس به گروه تجربی ۲۴ جلسه برنامه تمرین در آب (به مدت ۶ هفته و در هفته ۴ جلسه و هر جلسه بین ۴۵ تا ۶۰ دقیقه) ارائه شد. شدت درد با استفاده از پرسشنامه استاندارد کیوبک و استقامت عضلات کمری با استفاده از تست سورنسن اندازهگیری و ثبت شد. برای آنالیز دادهها از نرم افزارSPSS نسخه ۲۰ و آزمونهای t همبسته و مستقل استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که تمرینات در آب باعث کاهش معنیداری در شدت درد و همچنین افزایش استقامت عضلات اکستنسور کمری در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی میشود (۰۵/۰P<).
نتیجهگیری: بیماران مبتلا به کمر درد مزمن غیراختصاصی دارای درجه کمتری از استقامت در عضلات اکستنسور تنه نسبت به افراد سالم برخوردارند. در نتیجه احتمالا این بیماران بتوانند با انجام تمرینات در آب استقامت عضلات کمری شان را افزایش دهند و از این طریق، میزان درد کمر و ناتوانی عملکردی خود را در فعالیتهای مختلف روزمره بهبود بخشند.
واژه های کلیدی: تمرین در آب، کمردرد مزمن غیراختصاصی، شدت درد، استقامت عضلانی
کلیدواژه ها:
Water exercise ، chronic nonspecific low back pain ، Pain intensity ، muscular endurance ، تمرین در آب ، کمردرد مزمن غیراختصاصی ، شدت درد ، استقامت عضلانی
نویسندگان
مهدی مهجور
دانشگاه فردوسی مشهد
سید علی اکبر هاشمی جواهری
دانشگاه فردوسی مشهد
ناهید خوشرفتار یزدی
دانشگاه فردوسی مشهد
کاظم نوروزی
دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :