بررسی فعالیت های آنتی اکسیدانی و آنتی همولیتیک عصاره الکلی برگ گیاه کرفس سفید ( Haussknechtia Elymatica )
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 137
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-9-3_007
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: اثرات زیان بخش رادیکالهای آزاد بر بدن را میتوان با یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها کاهش داد. در این تحقیق برای اولین بار فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی همولیتیکی برگ گیاه کرفس سفید، یکی از گونه های خانواده چتریان، مطالعه گردید.
روش کار: نمونه ها از مناطق کوهستانی شهرستان یاسوج جمع آوری شدند. عصاره اتانولی برگ با روش خیساندن تهیه گردید. ترکیبات فیتوشیمیایی با دستگاه GC/MS سنجیده شد. محتوای ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی عصاره به ترتیب با روشهای فولین-سیوکالتئو و رنگ سنجی اندازه گیری شدند. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره با روش های (FRAP: Ferric Reducing Antioxidant Power )به دام اندازی رادیکالهای آزاد ۲،۲ -دی فنیل- ۱ -پیکریل هیدرازیل ( DPPH ) و نیتریک اکساید و همچنین فعالیت آنتی همولیتیکی آن در برابر H۲O۲ در محیط برون تن ارزیابی شدند.
یافته ها: آنالیز عصاره اتانولی برگ با دستگاه GC/MS نشان داد که آسارون با ۴۹،۴۰ درصد مهمترین ترکیب سازنده فنولیک این گیاه میباشد. از طرفی، میزان ترکیبات فنولی عصاره mg/g ۵,۰ ± ۶,۳۹ بیشتر از ترکیبات فلاونوئیدی ( ۱ / ۱ ± ۳ / ۱۷ میلی گرم کوئرستین بر گرم عصاره) آن بود. میزان IC۵۰ عصاره در مهار رادیکال DPPH و نیتریک اکساید به ترتیب، μg/mL ۱۹/۶۲ و μg/mL, ۹۰/۲۲۳ بود. فعالیت آنتی اکسیدانی تام و در نتیجه قدرت احیاءکنندگی عصاره متناسب با غلظت آن افزایش یافت. ولی، عصاره فعالیت آنتی همولیتیک ضعیفی را نشان داد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد عصاره اتانولی برگ کرفس سفید دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی می باشد. بنابراین، مطالعه بخشهای مختلف این گیاه ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی غلامی بهنمیری
PhD Candidate, Deparment of Biochemistry-Biophysics, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
معصومه کاووسی جاجی آبادی
MSc, Department of Laboratory Science, Babol-Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran
فاطمه توحیدی
Assistant Professor, Department of Microbiology. Faculty of Medicine, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
علی طراوتی
Assistant Professor, Department of Molecular and Cell Biology, Faculty of Basic Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran
امیر حسین اسماعیلی
MSc, Department of Laboratory Science, Babol-Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :