مطالعه اثرات ضد تشنجی کاربامازپین در طی فرایند صرع زائی با روش کیندلینگ یک هیپوکامپ پشتی در موش CA طرفه ی ناحیه ۱ های صحرایی نر بالغ
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-13-3_012
تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: صرع، نوعی بیماری مزمن و چندعاملی همراه با تشنج های ناگهانی تکراری است. کاربامازپین، معمول ترین دارو برای درمان صرع می باشد. در این طرح تحقیقاتی، به بررسی اثرات ضدتشنجی کاربامازپین، در طی صرع زائی ناحیه هیپوکامپ پشتی با روش کیندلینگ الکتریکی، بر شاخص های تشنجی در موش های صحرائی نر بالغ پرداخته می شود.
روش کار: این مطالعه از نوع تجربی است. در این مطالعه تعداد ۴۹ سر موش صحرایی نر بالغ به طور تصادفی به ۷ گروه تقسیم شدند: کنترل، شاهد جراحی و شاهد دارو، کیندل، گروه های دریافت کننده دارو-کیندل و گروه حلال-کیندل. حیوانات گروه کیندل(KND)، تحریکات روزانه کیندلینگ را به روش سریع، در ناحیه CA۱ هیپوکامپ پشتی دریافت می کردند. در گروه های دارو-کیندل (CBZ۲۰K و CBZ۴۰K)، قبل از دریافت تحریکات کیندلینگ، مقادیر ۲۰mg/kg و ۴۰mg/kg داروی کاربامازپین تزریق می شد. در گروه متیل سلولز+کیندل (MCK)، قبل از دریافت تحریکات کیندلینگ، مقدار ۲/. میلی لیتر محلول ۵/.% متیل سلولز (کمک حلال کاربامازپین) تزریق می شد. شاخص های شدت تشنج، مدت امواج تخلیه متعاقب و مدت تشنج در ضمن اجرا ثبت می شدند. تجزیه و تحلیل داده های رفتار تشنجی با استفاده آزمون های آنالیز واریانس و کروسکال-والیس انجام شدند.
یافته ها: نتایج نشان می دهند که، بین میانگین شدت تشنج در مقایسه دو به دوی گروه ها اختلاف معنی دار وجود دارد. ولی، بین میانگین مدت امواج تخلیه متعاقب در دو گروه MCK و CBZ۴۰K اختلاف معنی دار وجود ندارد. به علاوه، بین میانگین مدت تشنج در دو گروهKND و MCK اختلاف معنی دار آماری وجود ندارد.
نتیجه گیری: نتایج نشان می دهند که مقدار موثر ( ۴۰mg/kg) کاربامازپین در گروه CBZ۴۰K موجب کاهش شدت تشنج، مدت زمان امواج تخلیه متعاقب و مدت تشنج در مقایسه با موش های صحرایی گروهKND می شود.
کلیدواژه ها:
Epilepsy ، Duration& Severity of Seizure ، Afterdischarge Duration ، صرع ، شدت و مدت تشنج ، امواج تخلیه متعاقب
نویسندگان
رضا مقدسی
PhD of Physiology, Department of Biology, Faculty of science, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
زهره قطب الدین
Associate Professor of Physiology, Dept. of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
احمدعلی معاضدی
Prof. of Physiology, Department of Biology, Faculty of science, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran
محمدرضا آخوند
Assistant Professor, Department of Statistics, Mathematical Sciences and Computer Faculty, Shahid Chamran University of Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :