مقایسه اثربخشی مداخلات هوش هیجانی، فانتزی های جنسی و پروتکل ترکیبی در درمان اختلال ارگاسم، عملکرد و کیفیت زندگی جنسی زنان: یک مطالعه نیمه تجربی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 284
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-14-2_010
تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی مداخلات هوش هیجانی، فانتزیهای جنسی و مداخلات تلفیقی در درمان اختلال ارگاسم، عملکرد و کیفیت زندگی جنسی است.
روش کار: نوع مطالعه نیمه تجربی بر اساس طرح پیش آزمون - پس آزمون میباشد. جامعه آماری شامل کلیه زنان متاهل ۳۰-۴۵ ساله بودکه حداقل یکسال سابقه زندگی مشترک داشتند و مبتلا به اختلال ارگاسم بودند. حجم نمونه شامل ۳۰ نفر از زنان با تشخیص قطعی اختلال ارگاسم است. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه عملکرد جنسی و مقیاس مولفه های کیفیت روابط زناشویی درک شده می باشد. برای تجزیه و تحلیل نتایج از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیری استفاده شد.
یافته ها: نتایج بیانگر اثربخشی مداخلات هوش هیجانی، فانتزیهای جنسی و مداخلات تلفیقی بر عملکرد جنسی، کیفیت روابط زناشویی و خرده مقیاس ارگاسم میباشددر مجموع مداخلات تلفیقی و پس از آن مداخلات مبتنی بر فانتزیهای جنسی اثربخشی بیشتری بر عملکرد جنسی و کیفیت زندگی جنسی دارند. در خصوص خرده مقیاس ارگاسم بین سه نوع مداخله تفاوت معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیری: براساس یافتههای پژوهش، اثربخش بودن مداخله تلفیقی نسبت به دو مداخله دیگر میتواند به این دلیل باشد که این نوع مداخله هم در سطح شناختی (فانتزیهای جنسی) و هم در سطح هیجانی (تنظیم هیجان و هوش هیجانی) عمل میکند. از نتایج این پژوهش میتوان در مشاوره و رواندرمانی به ویژه زوج درمانی و سکس تراپی و بهبود زندگی زناشویی و کیفیت زندگی جنسی افراد استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
Female Orgasmic Disorder ، Female Sexual Function ، Female Sexual Quality of Life ، Sexual Fantasy Intervention ، Emotional Intelligence Intervention ، مداخلات ارگاسم ، اختلال ارگاسم زنان ، عملکرد جنسی زنان ، زندگی جنسی ، انورگاسمی ثانویه ، مداخله خیالپردازی جنسی ، مداخله هوش هیجانی
نویسندگان
نیلوفر محمدپور
PhD Student in Counseling, Department of Counseling and Educational Psychology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
سید علی کیمیایی
Associate Professor, Department of Counseling and Educational Psychology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
خدابخش احمدی
Professor, Behavioral Sciences Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
حسین کارشکی
Associate Professor, Department of Counseling and Educational Psychology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :