رابطه ی بین هوش معنوی با سلامت روان و استرس شغلی در پرستاران بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان مهاباد
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 96
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-23-4_002
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: مقدمه: امروزه نقش هوش معنوی به عنوان یک رویکرد نوین در بهبود سلامت روانی، کاهش استرس شغلی و کارکرد اجتماعی کارآمد، بسیار مهم شمرده میشود که با توجه بیش از پیش سازمانها و ارتقای آن، موجبات درک بهتر کارکنان از شغلشان و افزایش رضایت شغلی آنان شده است. در همین راستا، پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین هوش معنوی با سلامت روان و استرس شغلی در پرستاران انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی میباشد. جامعه پژوهش شامل کلیه پرستاران بیمارستان امام خمینی (ره) مهاباد بودند (۲۷۰ نفر)، که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده ۱۶۰ نفر برای پاسخگویی به پرسشنامهها انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادهها سه پرسشنامه بود که روایی و پایایی آنها، بررسی و مورد تایید گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS/۲۲ و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد.
یافتهها: یافتهها نشان دادند بین هوش معنوی با سلامت روان (۰۰۱/۰=P)، هوش معنوی با استرس شغلی (۰۰۱/۰=P) و سلامت روان با استرس شغلی (۰۰۱/۰=P) رابطه مستقیم و معنیداری وجود دارد.
نتیجه نهایی: در مجموع، میتوان گفت که توجه و تاکید بر هوش معنوی و ابعاد آن در بیمارستان، ضمن آماده سازی محیطی سرشار از سلامت روانی، استرس شغلی را در پرستاران کاهش میدهد. در نتیجه توجه بیشتر به هوش معنوی و ارتقای آن در پرستاران ضروری به نظر میرسد و در نتیجه سبب بهبود کیفیت مراقبت از بیمارانشان میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان