تاثیر اجرای برنامه خودشفقتی بر امید در زنان مبتلا به سرطان پستان
محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 16، شماره: 4
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJBD-16-4_005
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: ابتلا به سرطان پستان می تواند منجر به کاهش امید افراد شود و زندگی آنان را تحت تاثیر قرار دهد ازاین رو برنامه ریزی برای حفظ یا ارتقای امید در این بیماران با آموزش هایی متمرکز بر شفقت به خود، ضروری به نظر می رسد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اجرای برنامه خودشفقتی بر امید بیماران زن مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
روش بررسی: در مطالعه مداخله ای حاضر، ۶۰ بیمار زن مبتلا به سرطان پستان شهر زاهدان در سال ۱۴۰۲به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی سازی بلوکی در دو گروه ۳۰ نفره مداخله و کنترل قرار گرفتند. جهت بیماران گروه مداخله، ۸ جلسه برنامه آموزشی خودشفقتی اجرا گردید. قبل و ۳ ماه پس از اجرای مداخله، امید بیماران با استفاده از پرسشنامه امید اسنایدر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، تی زوج و کای اسکوئر تحت نرم افزار آماری SPSS۲۱ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج آزمون تی مستقل سه ماه بعد از مداخله آموزشی اختلاف آماری معنی داری برای میانگین نمره کل امید، تفکر عاملی و تفکر راهبردی بین دو گروه کنترل و مداخله نشان داد (۰۰۱/۰=P). از طرفی آزمون تی زوجی نشان دهنده ی افزایش معنی دار میانگین نمره کل امید و مولفه های تفکر عاملی و تفکر راهبردی سه ماه بعد از اتمام مداخله آموزشی در گروه مداخله است (۰۰۱/۰=P).
نتیجهگیری: یافته های پژوهش حاضر حاکی از تاثیر مثبت برنامه خودشفقتی بر امید بیماران مبتلا به سرطان پستان توسط پرستاران است. لذا می توان برنامه آموزشی- ارتباطی مذکور را که شیوه ای آسان، ارزان قیمت، قابل اجرا، ایمن و موثر است را جهت ارتقای امید بیماران بعد تشخیص سرطان پستان بکار بست. با توجه به محدودیت های مطالعه حاضر، اجرای تحقیقات بیشتری در این خصوص پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حامد فقیهی
Zahedan University of Medical Sciences and Health Services, Zahedan, Iran
هانیه دهمرده
Department of Medical-Surgical Nursing, Faculty of Nursing, zahedan University of Medical Sciences, zahedan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :