جداسازی و بررسی خاصیت آنتاگونیستی باکتری (Kucoria turfanensis) خالص سازی شده از کیتون (Chiton lamayi) در مقابل برخی از پاتوژن های انسانی و دریایی
محل انتشار: مجله بوم شناسی آبزیان، دوره: 11، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 143
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAEJ-11-3_003
تاریخ نمایه سازی: 24 دی 1402
چکیده مقاله:
برخی باکتری ها به دلیل رقابت بر سر فضا و دسترسی بیشتر به مواد مغذی، برای جلوگیری از چسبیدن دیگر باکتری ها و سایر موجودات لایه بسیار نازکی تشکیل می دهند و بدین صورت باعث تولید متابولیت های ثانویه و توسعه دفاع شیمیایی می شوند؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی خاصیت آنتاگونیستی باکتری Kucoria turfanensis (CH۶) جداسازی شده از کیتون Chiton lamayi بر روی عوامل بیماری زای انسانی و دریایی شامل سویه های Staphylococcus aureus (ATCC۲۹۲۱۳)، (PTTC۱۴۳۰) Pseudomonas aeruginosa، Escherichia coli (PTCC ۱۳۹۹)، (PTCC۱۶۱۱) Vibrio cholorea و Vibrio harveyi (PTTC۱۷۵۵) انجام گرفت. نمونه های کیتون از منطقه بین جزر و مدی جهت خالص سازی باکتری سطحی به آزمایشگاه منتقل شدند. باکتری (CH۶) با روش رقیق سازی و کشت خطی چهار مرحله ای، خالص سازی و شناسایی بیوشیمیایی و ملکولی گردید. جهت بررسی خاصیت آنتاگونیستی از روش کراس استریک استفاده گردید. بیشترین تاثیر بازدارندگی آنتاگونیستیK. turfanensis بر روی پاتوژن V. harveyi به اندازه ۳/ ۱۲ میلیمتر بوده است. با توجه به نتایج، باکتری های هر محیط نسبت به پاتوژن های رایج آن محیط، خاصیت آنتاگونیستی اختصاصی پیدا نموده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جاسم رئیسی
Department of Marine Biology, University of Marine Science and Maritime Chabahar, Iran
آرش شکوری
Department of Marine Biology, University of Marine Science and Maritime Chabahar, Iran
حسن زاد عباس شاه آبادی
Department of Fisheries, University of Marine Science and Maritime Chabahar, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :