تاثیر تمرین همزمان استقامتی و مقاومتی بر سطوح آندروژن ها و عملکرد جنسی زنان یائسه
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 105
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-29-4_004
تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: عملکرد جنسی زنان در طول یائسگی کاهش می یابد که خود باعث کاهش کیفیت زندگی آن ها می شود. برخی مطالعات ارتباط فعالیت فیزیکی با افزایش سطح سرمی آندروژن ها و بهبود عملکرد جنسی را مطرح کردند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین همزمان بر سطح آندروژن ها و عملکرد جنسی زنان یائسه انجام شد.
روش کار: مطالعه به صورت نیمه تجربی اجرا شد که نمونه آماری این پژوهش را ۳۰ زنان یائسه با میانگین وزن ۵/۴±۶۵/۱ کیلوگرم تشکیل دادند. در ادامه، آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه تمرین همزمان و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین ۸ هفته تمرین همزمان اجرا نمودند. سطوح سرمی دی هیدرواپی آندروسترون، تستوسترون، عملکرد جنسی ۴۸ ساعت قبل و بعد از دوره تمرینی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۳ در سطح معنی داری ۰/۰۵ تحلیل شدند.
یافته ها: تمرین همزمان در گروه تجربی موجب افزایش معنادار سطح سرمی تستوسترون نسبت به گروه کنترل شد (۰/۰۴۲=P). با وجود اینکه تمرین همزمان موجب افزایش سطح سرمی دی هیدرواپی آندروسترون در گروه تجربی شد؛ اما این مقدار در سطح معناداری نبود (۰/۳۹۶=P). تمرین مقاومتی همچنین موجب افزایش عملکرد جنسی در حیطه های میل (۰/۰۳۵=P)، رضایت زناشویی (۰/۰۰۲=P) و مجموع امتیازات (۰/۰۴۷=P) در گروه تمرین همزمان نسبت به گروه کنترل شد.
نتیجه گیری: به طورکلی، بر اساس یافته های ما به نظر میرسد که تمرین همزمان استفامتی- مقاومتی با افزایش سطح سرمی تستوسترون موجب بهبود عملکرد جنسی زنان یائسه می شود.
کلیدواژه ها:
Menopause ، Sexual development ، Androgen ، Testosterone ، Dehydroepiandrosterone ، Training ، یائسگی ، بهبود عملکرد جنسی: آندروژن ، تستوسترون ، دی هیدرواپی آندروسترون ، تمرین
نویسندگان
محمد پرستش
Assistant professor, Faculty of Sport Sciences, Department of Sports Physiology, Arak University, Arak, Iran
زهرا محسنی
M.Sc in Exercise Physiology, Department of Sports Physiology, Arak University, Arak, Iran
اسفندیار خسروی زاده
Associate Professor, Faculty of Sport Sciences, Department of Sports Management, Arak University, Arak, Iran
عباس صارمی
Associate Professor, Faculty of Sport Sciences, Department of Sports Physiology and Pathology, Arak University, Arak, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :