بهینه سازی کارایی علف کش کلودینافوپ پروپارژیل به وسیله مویان سیتوگیت و روغن کرچک درکنترل علف هرز فالاریس (Phalaris minor Retz.)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 113

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED04_197

تاریخ نمایه سازی: 16 دی 1402

چکیده مقاله:

کاربرد مواد افزودنی یکی از مهمترین راهکارهای افزایش کارایی و کاهش مقدار کاربرد علف کش هاست . به این منظور آزمایشی گلخانه ای برای مقایسه ی اثرات مویان سیتوگیت و روغن گیاهی کرچک در کارایی علف کش کلودینافوپ پروپارژیل در کنترل علف هرز فالاریس انجام شد. آزمایش گلخانه ای بصورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با ۴ تکرار بود که فاکتور علف کش در ۶ سطح (صفر، ۸، ۱۶، ۳۲، ۴۸ و ۶۴ گرم در هکتار ماده موثره) و فاکتور مویان در ۳ سطح (بدون مویان، ۱/۰ به ۲/۰) درصد حجمی (% v/v) بود. در آزمایشی جداگانه تاثیر غلظت های هر یک از مویان های مذکور در ۸ سطح (صفر، ۰۱/۰، ۰۵/۰، ۱/۰، ۱۵/۰، ۲/۰، ۲۵/۰ و ۳/۰) درصد حجمی (% v/v)بر کشش سطحی آب در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل در ۴ تکرار انجام شد. بر اساس نتایج آزمایش ، مویان سیتوگیت کشش سطحی را بیش تر کاهش داد. هر دو مادهی افزودنی توانستند کارایی این علف کش را در کنترل علف هرز فالاریس افزایش دهند، اما تاثیر مویان سیتوگیت بر کارایی علف کش کلودینافوپ پروپارژیل بیش تر از روغن کرچک بود. با افزایش غلظت مواد افزودنی از ۱/۰ به ۲/۰درصد حجمی (% v/v) نیز فعالیت شاخسارهای علف کش (پتانسیل نسبی ) افزایش یافت . به نظر می رسد تاثیر کمتر روغن کرچک بر کارایی علف کش کلودینافوپ پروپارژیل نسبت به مویان سیتوگیت احتمالا ناشی از تاثیر کم آن بر کشش سطحی باشد.

نویسندگان

مسعود کارگر

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف هایهرز دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسن راشدمحصل

عضوهیت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

احمد نظامی

عضوهیت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

ابراهیم ایزدی دربندی

عضوهیت علمی دانشگاه فردوسی مشهد