بررسی واکنش جوانه زنی بذر علف هرز سمج ارشته خطایی (.(Lepyrodiclis holosteoides Fenzl به تنش های خشکی و شوری و بازیابی جوانه زنی حاصل از تنش شوری
محل انتشار: چهارمین همایش علوم علف های هرز ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 92
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANWEED04_083
تاریخ نمایه سازی: 16 دی 1402
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تنش خشکی و شوری بر جوانه زنی ارشته خطایی ، دو آزمایش جداگانه در قالب طرحکاملا~ تصادفی با سه تکرار انجام و هر آزمایش دوبار انجام شد. تنش خشکی در ۶ سطح پلی اتیلن گلایکول۶۰۰۰( پتانسیل های ۰، -۰/۳، -۰/۶، ۰/۹-، -۱/۲ و -۱/۵ مگا پاسکال) وتنش شوری در ۷ سطح غلظت کلرید سدیم (۰،-۰/۴ (۱۷۱)،۰/۸- (۳۴۲)،۱/۲- (۵۱۳)،۱/۶- (۶۸۴)، ۲- (۸۵۵) و ۲/۵- (۱۰۲۶) میلی مولار)اعمال شد. بذور جوانه نزده در هر سطح از شوری بعد از پایان ۱۴ روز، به منظور انجام آزمایش بازیابی (ریکاوری) پس از شتشو با آب مقطر مجددا~ کشت شد. نتایج نشان داد پارامتر ۵۰)X پتانسیل اسمزی یا غلظتی از محلول که سبب کاهش ۵۰ درصد جوانه زنی می شود) برای کلرید سدیم و پلی اتیلن گلایکول به ترتیب ،۰/۸۳- (۳۲۸ میلی مولار) و ۰/۵۵- مگاپاسکال است . که نشان از تحمل نسبتا~ بالای این علف هرز به تنش شوری و حساسیت به تنش خشکی در مرحله جوانه زنی می باشد.در بررسی بازیابی بذور، بعد از اعمال تنش شوری جواته زنی بالایی در آبمقطر مشاهده شد. با توجه به نتایج به نظر میرسد در مناطق نیمه شور و با وجود فراهمی آب بتواند به خوبی با گیاهان زراعی رقابت کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی قنبری
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سجاد میجانی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
رضا حسین آبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد