جرایم رایانه ای و مجازی (سایبری) و راهکارهای کشف این جرایم با رویکردی به ارز دیجیتال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق ، مدیریت ، علوم تربیتی ، روانشناسی و مدیریت برنامه ریزی آموزشی
  • کد COI اختصاصی: EMACO01_278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی جواهری

دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

امروزه با افزایش استفاده از اینترنت، از آن برای انواع مختلفی از جرائم از جمله، سرقت اطلاعات شخصی، سرقت پول از حسابهایبانکی کاربران، گسترش پرونوگرافی و غیره، استفاده میشود. تقریبا هر شخصی که از اینترنت برای منافع شخصی خود استفادهمی کند، می تواند قربانی جرائم اینترنتی باشد. کلاهبرداری های اینترنتی بسیار فریبنده بوده و سبب میشوند تا ما نتوانیم جلویخود را گرفته و با کلیک کردن روی لینک های مشکوک، به یکی از قربانیان جرائم اینترنتی تبدیل میشویم. امروزه، ما از اینترنتبرای مقاصدی چون ارتباطات ایمیلی (از طریق جیمیل، یاهو و...) بانکداری آنلاین، خرید آنلاین، شبکه های اجتماعی، چت،تماشای فیلم و… استفاده میکنیم.دستیابی به هر کدام از این اهداف ممکن است ما را قربانی جرائم اینترنتی کند؛ بنابراین بایدبا دقتی فوق العاده از اینترنت استفاده کنیم. در میان جرائم اینترنتی مختلف، فیشینگ در صدر قرار می گیرد. فیشینگ، رونددسترسی به اطلاعات شخصی کاربران مانند جزئیات حساب بانکی، جزئیات کارت اعتباری از طریق وسایل مختلف است. اشخاصدرگیر در انجام چنین جرائمی بسیار باهوش بوده و جمعآوری اطلاعات مهم و حیاتی کاربران برای آنها، کاربزرگ و شاقی نیست.هدف از انتخاب این موضوع آگاهی نداشتن جامعه در مورد یکسری جرم ها که به ظاهر ممکن است نوعی جرم به شمار نیایندو قابل لمس نباشند و به صورت مجازی و غیرقابل ملموس در محیط های مجازی صورت می گیرند ، درست است که این جرم هارا با چشم نمی توان دید ولی در بعضی موارد ممکن است خطرات بیشماری را به وجود آورند که ممکن است سالیان سال نتوانآنها را جبران کرد .هدف ما در این تحقیق بررسی جرایم اینترنتی می باشد.

کلیدواژه ها

جرایم رایانه ای ، ارز دیجیتال، کشف جرایم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.