بررسی اثرات انفجار پرتابه ها در محیط سنگی درزه دار با استفاده از روش DEM مطالعه موردی : تونل کیلومتر ۵۰۰+۳۴۵ راه آهن اردبیل- میانه
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 138
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIRAEG-2-3_007
تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1402
چکیده مقاله:
امروزه بشر فضاهای زیرزمینی دارای کاربردهای متنوعی اعم از تونلهای راه و راه آهن، خطوط مترو، انبارهای زیرزمینی و پناهگاهها میباشد. از نکات حائز اهمیت در خصوص این فضاها، طراحی دقیق آنها در برابر بارهای استاتیکی و دینامیکی میباشد. از دیدگاه پدافند غیرعامل و حفظ شریانهای حیاتی در شرایط خاص، طراحی تونلهای راه و راه آهن در برابر بارهای ناشی از برخورد پرتابههای انفجاری از اهمیت بهسزایی برخوردار است. از طرفی بررسی پدیده برخورد و انتشار امواج ناشی از پرتابهها در محیطهای سنگی درزهدار، دارای پیچیدگیهای خاص میباشد. در این مقاله سعی بر آن است تا اثر انفجار ناشی از برخورد یک پرتابه بر تونل واقع در محیط سنگی درزهدار مورد بررسی قرار گیرد. برای این منظور یک مطالعه موردی بر روی تونل کیلومتر ۵۰۰ + ۳۴۵ راهآهن اردبیل – میانه (قطعه سوم) صورت گرفته است. در این راستا عمق نفوذ[۱] پرتابه، شعاع حفره انفجار[۲] و همچنین فشار حداکثر ناشی از انفجار پرتابه GP۲۰۰۰ با استفاده از روابط تجربی موجود محاسبه گردیده و در ادامه برای مدلسازی پدیده انتشار امواج از نرمافزار المان مجزای UDEC استفاده شده است. با توجه به مشخصات محیطهای سنگی درزهدار و تاثیر آنها بر انتشار امواج ناشی از انفجار، تحلیل حساسیتی بر روی سه پارامتر مدول دینامیکی سنگ، جهت درزهها و نیز ضریب میرایی مصالح صورت گرفته و اثرات آن بر تلاشهای برشی ایجاد شده در پوشش تونل بررسی گردیده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن حسینی رنجبر
دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران
مرتضی اسماعیلی
۲. استادیار دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران
حبیب شاه نظری
استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :