گونه شناسی پنجره های ارسی در خانه های تاریخی شیراز
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی گرافیک و رویکردهای تعاملی میان رشته ای
- کد COI اختصاصی: GIPCONF01_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 357
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی معماری، موسسه آموزش عالی هنر، شیراز، ایران
مربی، موسسه آموزش عالی هنر، شیراز، ایرا ن
چکیده
هنرمندان دوران اسلامی در نهایت نبوغ، با تکیه بر تجارب پیشینیان و چنگ انداختن در مبانی دین مبین اسلام، توانستند مسیر تکامل هنر و معماری را به درستی پیش گرفته و ارزش های بسیاری در این مسیر بیافرینند. زیبایی های هنر اسلامی در سرتاسر قلمرو تمدن اسلام، دارای وحدانیت ، نفاست و تنوع بسیار است . هندسه ، رنگ و نور بیشترین سهم را در ظهور این همه زیبایی حیرت انگیز دارد. پنجره های ارسی ، توامان این سه عنصر زیباشناسانه را در خود داشته و جلوههای جمال و کمال را به تصویر کشانده است . این پنجره ها از حیث تنوع نیز، گوناگونی فراوانی دارد که این گوناگونی با توجه به دورهی تاریخی ، گونه ی معماری و محل مورد استفاده، قابل ارزیابی و بررسی است . محقق در پژوهش حاضر می کوشد، شناخت دقیق و موجزی از این پنجره های ارسی ارائه داده و انواع گونه های ارزشمند به کار رفته در خانه های تاریخی شیراز را بر مبنای مطالعات کتابخانه ای و میدانی به روش تاریخی - توصیفی شناسایی و معرفی نماید. انواع گونه های شناسایی شده در خانه های تاریخی شیراز بر مبنای هندسه ، محل قرارگیری ، تعداد درکه ، سازواره و شیوه های اجرا، قابل دسته بندی هستند.کلیدواژه ها
گونه شناسی ، پنجرهی ارسی ، هندسه ، خانه های تاریخی ، شیرازمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.