مدل تصمیم گیری چندشاخصه فازی جهت ارزیابی عملکرد کارکنان ادارات محیط زیست
محل انتشار: مجله انسان و محیط زیست، دوره: 15، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 422
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SRBAU-15-3_002
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1402
چکیده مقاله:
ارزیابی عملکرد، فرآیندی است که به وسیله ی آن کار کارکنان در فواصل معین و به طور رسمی موردبررسی و سنجش قرار می گیرد. شناخت کارکنان شاخص و اعطای پاداش به آن ها و از این طریق، ایجاد انگیزه برای بهبود عملکرد کارکنان، ازجمله علل اصلی ارزیابی عملکرد است. هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی ابعاد و شاخص های ارزیابی کارکنان ادارات محیط زیست با رویکرد کارت ارزیابیمتوازن، وزن دهی به آن ها با تکنیک فرآیند تحلیل شبکه ای فازی آن گاه رتبه بندی ادارات با تکنیک تاپسیس فازی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر را ۵۰۰ نفر از کارشناسان ارشد و مدیران ادارات محیط زیست استان های: البرز، تهران، اصفهان تشکیل می دهند. میزان حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۲۱۷نفر تعیین شد. ابتدا شاخص های ارزیابی عملکرد کارمندان و مدیران ادارات محیط زیست در چهار بعد: مالی، ذینفعان، فرآیندهای داخلی و رشدویادگیری، از ادبیات موضوع و نظر خبرگان شناسایی، سپس با استفاده از تکنیک فرآیندتحلیل شبکه ای ابعاد و شاخص ها وزن دهی و میزان اهمیت هر یک مشخص، سپس با استفاده از تکنیک تاپسیس سه اداره ازنظر عملکرد کارشناسان و مدیران موردبررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از وزن دهی ابعاد ارزیابی عملکرد کارکنان محیط زیست با تکنیک تحلیل شبکه ای نشان می دهد که بعد ذینفعان، رتبه اول و ابعاد: مالی، فرآیندهای داخلی و یادگیری و رشد رتبه های دوم تا چهارم را ازنظر اهمیت کسب نمودند. در پایان نیز با توجه عملکرد هر اداره با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی پیشنهاد هایی جهت بهبود عملکرد ادارات محیط زیست ارایه گردیده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عمار فیضی
دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران. (مسوول مکاتبات)
طاهره هاشمی
کارشناسی زبان و ادبیات فارسی، گروه ادبیات، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
علی هاشمی
کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :