بررسی رابطه سلامت معنوی و عزت نفس با تکانشگری در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز
محل انتشار: مجله دین و سلامت، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 110
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-3-1_006
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: در زندگی فردی و اجتماعی افراد تصمیمگیریهای مخاطرهآمیز اهمیت بالایی دارند و اختلال در این نوع تصمیمگیریها هستهی اصلی پدیدهی تکانشگری و رفتارهای تکانشی را تشکیل میدهد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطهی سلامت معنوی و عزت نفس با تکانشگری در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز بود.
مواد و روشها: در این پژوهش ۲۸۵ نفر از دانشجویان به روش تصادفی خوشهای انتخاب شدند و سه پرسشنامهی سلامت معنوی، عزت نفس و تکانشگری را تکمیل نمودند. سلامت معنوی و عزت نفس بهعنوان متغیرهای پیش بین و تکانشگری متغیر ملاک درنظر گرفته شد. تحقیق حاضر از نوع همبستگی بود و داده های تحقیق با ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که افراد با سلامت معنوی و عزت نفس بالا از تکانشگری پایینتری برخوردار هستند. ضرایب تحلیل رگرسیون با روش ورود مکرر برای ترکیب خطی متغیرهای سلامت معنوی و عزت نفس با تکانشگری در سطح کمتر از ۰۰۱/۰ معنا دار بود.
استنتاج: یافتههای پژوهش از وجود رابطه بین سلامت معنوی و عزت نفس با تکانشگری در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز حمایت میکند؛ بنابراین کسانیکه سلامت معنوی و عزت نفس بالاتری دارند، تکانشگری پایینتری دارند.
کلیدواژه ها:
Impulsivity ، Self-esteem ، Spiritual health ، Students ، تکانشگری ، دانشجویان ، سلامت معنوی ، عزت نفس
نویسندگان
Ali Marashi
Assistant Professor, Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Shahid Chamran University, Ahwaz, Iran
Sahar Savadkouhi
MSc Student of Industrial and Organizational Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Shahid Chamran University, Ahwaz, Iran
Tahereh
MSc Student of Clinical Psychology, Faculty of Humanities, University of Kurdistan, Kurdistan, Iran
Zahra Khademi
BSc Student of Industrial and Organizational Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Shahid Chamran University, Ahwaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :