اثربخشی آموزش دروس عمومی مبانی نظری اسلام بر هویت دینی و تاب آوری تحصیلی دانشجویان علوم ورزشی دانشگاه ایلام
محل انتشار: مجله دین و سلامت، دوره: 11، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 117
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRH-11-1_002
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: ترویج مبانی نظری اسلام نقش بسیار ویژه ای در تعیین رفتارهای فردی و اجتماعی دانشجویان دارد. بنابراین هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش دروس عمومی مبانی نظری اسلام بر هویت دینی و تاب آوری تحصیلی دانشجویان علوم ورزشی دانشگاه ایلام است.
مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام دانشجویان مقطع کارشناسی رشته ی علوم ورزشی دانشگاه ایلام است که از این تعداد، ۳۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس (غیراحتمالی) در دو گروه آزمایش و کنترل به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده گردید؛ بدین ترتیب که به منظور جمع آوری پیشینه و مبانی نظری پژوهش از روش کتابخانه ای و برای گردآوری داده ها از دو پرسش نامه استاندارد هویت دینی خوشاوی (۱۳۹۰) و تاب آوری تحصیلی ساموئلز و وو (۲۰۰۹) استفاده شد که روایی و پایایی آن ها نیز مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل کوواریانس تک متغیره و چند متغیره به کمک نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ استفاده گردید.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان می دهد بین دو گروه آزمایش و کنترل (در سطح اطمینان ۹۵ درصد) پس از آموزش دروس عمومی مبانی نظری اسلام در متغیر هویت دینی تفاوت معناداری وجود دارد (۰۴۲/۰= sig، ۰۵/۰≥P)، اما در متغیر تاب آوری تحصیلی تفاوت معناداری مشاهده نمی شود (۰۹۵/۰=sig، ۰۵/۰ P> ). بنابراین آموزش دروس عمومی مبانی نظری اسلام بر هویت دینی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی گروه آزمایش تاثیر مستقیم و معناداری دارد، اما بر تاب آوری تحصیلی آن ها تاثیر معناداری ندارد.
استنتاج: نتایج پژوهش نشان داد که آموزش دروس عمومی مبانی نظری اسلام بر هویت دینی تاثیر دارد؛ بنابراین آموزش دروس عمومی مبانی نظری اسلام می تواند باعث بهبود هویت دینی دانشجویان شود. ازاین رو مدیران فرهنگی دانشگاه ها می توانند از این روش مداخله به منظور بالابردن هویت دینی دانشجویان استفاده نمایند.
کلیدواژه ها:
Physical education ، Religion ، Resilience ، Students ، Teaching ، آموزش ، دین ، تاب آوری ، تربیت بدنی ، دانشجویان
نویسندگان
shammseddin Rezaei
Department of Sports Science, Ilam University, Ilam, Iran
Nabi Shamsaei
Department of Sports Science, Ilam University, Ilam, Iran
jalil moradi
Department of Motor Behavior and Sport Psychology, Arak University, Arak, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :