محاسبات کوانتومی DFT و روش های الکتروشیمیایی جهت بررسی بازدارندگی خوردگی آریل تری آزینو- بنزیمیدازول-۲- تیون ها در محیط اسیدی
محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 28، شماره: 5
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 119
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRRIP-28-5_002
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1402
چکیده مقاله:
بازدارندگی خوردگی آریل تری آزینوبنزیمیدازول-۲- تیون ها در محیط دو مولار هیدروکلریک اسید با روش های محاسبات کوانتومی، پلاریزاسیون و امپدانس الکتروشیمیایی مورد مطالعه قرارگرفت. بررسی منحنی های پلاریزاسیون نشان می دهد مکانیزم عملکرد این بازدارنده ها برای فولاد کربنی در محیط اسیدی از نوع مختلط است. نتایج امپدانس الکتروشیمیایی نشان داد در غلظت های کمتر از mg.L-۱ ۵۰ از بازدارنده، منحنی های بد- فاز یک ثابت زمانی دارند، اما در غلظت های بالای mg.L-۱ ۵۰ از بازدارنده این ترکیب ها دو نوع ثابت زمانی را دارند. ایزوترم جذب آریل تری آزینوبنزیمیدازول-۲- تیون ها از مدل جذب لانگمویر پیروی می کند. مقدار انرژی آزاد جذب، این ترکیب ها نشان می دهد مکانیزم جذب روی فولاد کربنی در محلول هیدروکلریک اسید بیشتر از نوع جذب شیمیایی است. همچنین ساختار هندسی تمام ترکیبات بهینه و عملکرد آنها از نظر ساختاری با روش محاسبات کوانتومی DFT مقایسه شدند. نتایج محاسبات کوانتومی و نتایج روش های الکتروشیمیایی ترکیب های آریل تری آزینوبنزیمیدازول-۲- تیون ها، سازگاری خوبی با هم از نظر عملکرد بازدارندگی خوردگی نشان می دهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناصر اسمعیلی
پردیس انرژی و محیط زیست، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران
جابر نشاطی
پردیس انرژی و محیط زیست، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران
محمد شایگانی اکمل
پردیس انرژی و محیط زیست، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :