مقایسه انواع مدل های محاسبه تراوایی براساس قطر گلوگاه حفرات در سازندهای دالان و کنگان، بخش مرکزی خلیج فارس
محل انتشار: مجله پژوهش نفت، دوره: 31، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRRIP-31-1_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله مقایسه انواع مدل های محاسبه تراوایی براساس قطر گلوگاه حفرات در سازندهای دالان و کنگان، بخش مرکزی خلیج فارس
تراوایی سیالات از جمله مهم ترین پارامترهای ارزیابی مخزن است. در این مطالعه، تراوایی محاسبه شده از مدل های پیش بینی تراوایی مختلف، با تراوایی مغزه در یکی از میادین هیدروکربنی بخش مرکزی خلیج فارس مقایسه شده است. مدل های استفاده شده در این مطالعه شامل وینلند، سوآن سون، پیت من و داستی دار است. همچنین، ۵۰ نمونه آزمایش تزریق جیوه مربوط به سازندهای دالان و کنگان استفاده شده است. پس از مقایسه برازشی مقادیر تراوایی پیش بینی شده با تراوایی واقعی حاصل از مغزه، مدل های تراوایی سوآن سون و وینلند به ترتیب بهترین نتایج را برای سازندهای کربناته کنگان و دالان نشان دادند. مدل سوآن سون برخلاف سایر مدل ها فاکتور مهم قطر موثر گلوگاه ها در تروایی را در نمودار تزریق جیوه در نظر گرفته است که نقش تعیین کننده ای در مقدار تراوایی دارد. از آنجا که در محیط های کربناته ارتباط مشخصی بین مقدار تخلخل و تراوایی وجود ندارد، مدل هایی که تخلخل را به عنوان یکی از عوامل در نظر گرفته اند در مقایسه با مدل سوآن سون که در نظر نگرفته است دقت کم تری دارند. نوع لیتولوژی (کربناته یا ماسه سنگی) مخزن به سبب تفاوت در رخساره ها و در نتیجه، رفتار پتروفیزیکی سنگ، نقش تعیین کننده ای در مدل ساخته شده دارد. در نتیجه، در دقت تراوایی موثر است به گونه ای که مدلی که با شرایط کربناته کالیبره شده است بهترین پیش بینی را نسبت به مدل های دیگر که در شرایط آواری و یا هردو کالیبره شده اند، نشان می دهد.
کلیدواژه های مقایسه انواع مدل های محاسبه تراوایی براساس قطر گلوگاه حفرات در سازندهای دالان و کنگان، بخش مرکزی خلیج فارس:
نویسندگان مقاله مقایسه انواع مدل های محاسبه تراوایی براساس قطر گلوگاه حفرات در سازندهای دالان و کنگان، بخش مرکزی خلیج فارس
مصطفی رضایی
دانشکده زمین شناسی، دانشکدگان علوم، دانشگاه تهران، ایران
وحید توکلی
دانشکده زمین شناسی، دانشکدگان علوم، دانشگاه تهران، ایران
حسین رحیم پور بناب
دانشکده زمین شناسی، دانشکدگان علوم، دانشگاه تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :