تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی بر مولفه های استرس کرونا در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران
محل انتشار: مجله تحقیقات سلامت در جامعه، دوره: 9، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 123
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHCM-9-2_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: اپیدمی و پاندمی کرونا (کووید-۱۹) باعث استرس فراوان و افت مهارت های ارتباطی در میان گروه های مختلف ازجمله دانشجویان پزشکی شد. درنتیجه، هدف این پژوهش تعیین تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی بر مولفه های استرس کرونا در دانشجویان واحد علوم پزشکی بود.
روش کار: این مطالعه ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر شیوه اجرا، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بودند. از میان اعضای جامعه، ۱۷۰ نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی با کمک قرعه کشی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش چهار جلسه ۱۲۰ دقیقه ای به مدت یک ماه تحت آموزش مهارت های ارتباطی قرار گرفت و گروه کنترل در این مدت آموزشی ندید و در لیست انتظار برای آموزش ماند. ابزارهای پژوهش شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی و «مقیاس استرس کرونا» (Corona Stress Scale) بود. روایی محتوایی با نظر متخصصان تایید و پایایی به روش همسانی درونی از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. داده ها با آزمون های خی دو، تی مستقل و تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم افزار SPSS نسخه ۲۶ تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که گروه های آزمایش و کنترل ازنظر هیچ یک از متغیرهای جنسیت (۴۹۶/۰ = P, ۴۶/۰ =χ۲) و میانگین سنی (۱۳۵/۰= P,۴۹/۱- =t) تفاوت معنی داری نداشتند. همچنین دیگر نتایج نشان داد که آموزش مهارت های ارتباطی باعث کاهش حالت های روانی استرس کرونا (۰۰۱/۰ = P, ۰۶/۱۵۱۸ =F)، حالت های جسمانی استرس کرونا (۰۰۱/۰ = P, ۳۵/۲۱۹۷ =F) و رفتارهای مرتبط با استرس کرونا (۰۰۱/۰ = P, ۱۰/۱۲۲۰ =F) در دانشجویان پزشکی شد.
نتیجه گیری: آموزش مهارت های ارتباطی بر کاهش مولفه های استرس کرونا در دانشجویان پزشکی موثر بود. بنابراین، برای کاهش استرس کرونا می توان از روش آموزش مهارت های ارتباطی در کنار سایر روش های آموزشی موثر استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پریناز بنیسی
Associate Professor, Department of Educational Management, West Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :