بررسی تاثیر ترکیبات فرار جدایه های Trichoderma در جلوگیری از رشد پرگنه قارچ Fusarium solani، عامل پوسیدگی خشک ریشه لوبیا
محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,102
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEEDTECH02_399
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391
چکیده مقاله:
با توجه به قابلیت بالای قارچ Trichoderma در کنترل بیولوژیک بسیاری از عوامل بیماری زا و با توجه به اینکه قارچ Fusarium solani ، عامل پوسیدگی فوزاریومی حبوبات است و خسارات مهم اقتصادی را به محصولات کشاورزی وارد می سازد، به منظور کنترل بیولوژیکی قارچ F.solani، اثر سه جدایه (HS & THR و THA) از قارچ Trichoderma مربوط به گونه ی Trichoderma harzianum ، علیه F.solani، عامل پوسیدگی خشک ریشه لوبیا ( جمع آوری شده از منطقه مرودشت فارس) در شرایط آزمایشگاه مورد مطالعه قرار گرفت. آزمون بررسی اثر ترکبیات فرار جدایه های Trichoderma در جلوگیری از ررشد پرگنه قارچ بیمار گر در حالت کشت Trichoderma ، 48 ساعت قبل از کشت F.solani به روش پتری های روی هم انجام گردید و مشخص شد که ترکیبات فرار کلیه جدایه های مورد آزمایش، از رشد میسلیومی قارچ بیمارگر جلوگر بیمارگر به عمل آوردند و جدایه THA بیشترین و جدایه THS کمترین فعالیت آنتی بیوزی را در بازدارندگی از رشد میسلیوم قارچ F.solani داشته است.
کلیدواژه ها:
جدایه های Trichoderma و Fusarium ، مکانیسم های آنتاگونیستی
نویسندگان
زهرا تقی زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گروه بیماری شناس
صدیقه محمدی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گروه گیاه پزشکی بیماری شناسی گ
مریم فروغی دهکردی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گروه بیماری شناس
فروغ حسن زادگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گروه بیماری شناس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :