اثر دما و نور بر جوانه زنی بذر علف هرز دانه قناری (Phalaris minor Retz)
محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,837
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEEDTECH02_387
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391
چکیده مقاله:
دانه قناری یک علف هرز مهم کشیده برگ در مزراع غلات به ویژه گندم در ایران و بسیاری از نقاط دنیا است. به منظور تعیین جوانه زنی بذرهای تازه برداشت شده دانه قناری، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح کاملا تصادفی (CRD) در 4 تکرار در آزمایشگاه علوم علف های هرز دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در تابستان 1390 انجام شد. کرت اصلی شامل دما: 12 و 18 و 24 درجه سلسیوس و کرت فرعی شامل جوانه زنی در نور (8 ساعت روشنایی+ 16 ساعت تاریکی) و در تاریکی (24 ساعت تاریکی) بود. در هر ظرف پتری 20 عدد بذر روی کاغذ صافی قرار داده و 5 میلی لیتر آب مقطر به هر ظرف اضافه شد و در دماهای مربوطه و رطوبت ثابت 60 درصد در دستگاه ژرمیناتور قرار داده شد. درصد جوانه زنی تا مدت 10 روز تعیین گردید. داده ها با استفاده از تسهیلات کامپیوتری و با کمک نرم افزار SAS مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که دما نقش مهمی در تعیین رکورد یا عدم آن داشت. بدین معنی که اگر بذر تازه برداشت شده این علف هرز در دمای 18 درجه سلسیوس قرار گیرد به طور معنی دار باعث افزایش جوانه زنی بذرها نسبت به دو دمای دیگر می شود. همچنین نور اثر معنی داری در شکستن رکورد بذر داشت و بذرهای که در دمای 18 درجه سلسیوس و در زیر نور قرار گرفتند بیش از 67 درصد جوانه زنی داشتند. به طور کلی بذرهای دانه قناری در دمای 18 درجه سلسیوی و در نور قرار گیرد بیش از 50 درصد از بذرهای تازه برداشت شده رکورد نخواهند داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه سرداریان
گروه علوم علف های هرز دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ش
علی نقی فرح بخش
گروه علوم علف های هرز دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ش
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :